Skip to main content

Vandaag is het internationale batterijendag. Op deze internationale feestdag wordt er gevierd dat enig apparaat van kleine huishoudelijke producten tot grote machines kunnen functioneren door de uitvinding van de batterij. Zo ook die van de nieuwste EV’s. Vier jij deze internationale feestdag met ons mee?

–       Vervang je oude batterijen voor nieuwe
–       Breng je oude batterijen naar een inleverpunt bij jou in de buurt
–       Leer meer over de geschiedenis en wetenschap achter de batterij

Onderzoek

De Technische Universiteit Eindhoven heeft onlangs uitgebreid onderzoek gedaan naar de batterijen van EV’s. Hierin hebben zijn geconcludeerd dat een EV in werkelijkheid meer dan 500.000 kilometer kan rijden. Deze uitkomst is tegensprekend ten opzichte van andere onderzoeken. In deze andere onderzoeken wordt er beweerd dat de accu van een EV maar 150.000 kilometer meegaat, tegenover 300.000 kilometer van een dieselmotor.

Levensduur batterij

Een vergelijking die vaak gemaakt wordt als het over de batterijen van EV’s gaat, is de vergelijking met de batterij van een smartphone. Je laadt je smartphone s ’nachts op en de volgende dag is hij volledig opgeladen. Als je hem echter intensief gebruikt gedurende de dag dien je hem tussentijds nogmaals op te laden. Dit heeft ermee te maken dat de batterijconditie van de telefoon naarmate de tijd vordert achteruitgaat.

Dit is maar in zeer geringe mate vergelijkbaar met de batterij en levensduur van EV’s. Uit onderzoek is gebleken dat in de eerste jaren EV-batterijen gemiddeld 2,3% capaciteit per jaar verliezen. Daarna neemt dit percentage af. Dit capaciteitsverlies is dermate klein dat een EV accu doorgaans de totale levensduur van een wagen kan overleven.

Kortom goed nieuws dus, want de accu’s zullen alleen nog maar beter worden! Wij kunnen niet wachten op alle nieuwe technische ontwikkelingen omtrent elektrisch rijden! Ben jij daarnaast net zo enthousiast over internationale batterijen dag als wij?

Klik hier om het onderzoek van de TU Eindhoven te lezen. Mocht je zelf een EV gaan rijden, neem dan nu een kijkje op onze autopagina, met de nieuwste modellen.

Meer weten over E-Flux? En over onze laadpassen en eMobilityplatform? Neem hier contact met ons op.

Bronnen:

TU Eindhoven 

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?