Vanaf 1 juli 2020 kunnen particulieren die een nieuwe elektrische auto kopen 4000 euro terugkrijgen van de aankooprijs. Deze regeling geldt voor modellen tot 45.000 euro. Het aanbod in deze categorie wordt steeds maar groter. Bijvoorbeeld de Opel Corsa-E of de Peugeot e-208. Voor tweedehands modellen kan men 2000 euro verwachten aan subsidie.

Welke eisen worden er gesteld?

De subsidieregeling zal alleen gelden indien de auto wordt verkocht via de vakhandel. De reden hiervoor is dat de verkoop tussen particulieren te fraudegevoelig kan zijn. Mede door deze beslissing zijn er eisen gesteld aan de occasions en de staat van de auto. Er wordt nog wel onderzoek gedaan naar de aantrekkelijkheid van elektrische occasions. Zo weet men nog niet welke garanties er gegeven kunnen worden aan de kopers over software-updates en de accustatus. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een ‘accu-certificaat’. Dit certificaat garandeert een probleemloos werkende accu en dekt ook een significant capaciteitsverlies van de accu af.

Vervoer wordt steeds duurzamer

Aan de hand van het klimaatakkoord zijn er maatregelen getroffen om het vervoer te vergroenen. Er komen ieder jaar steeds meer laadpalen bij. Desalniettemin zijn er nu al interessante belastingvoordelen voor de elektrische auto. Er is bijvoorbeeld geen aankoopbelasting, wegenbelasting en er geldt een lagere bijtelling van 8% in plaats van 22% in 2020. Meer weten? Klik hier.

Groter aanbod elektrische auto’s

Het aanbod van elektrische auto’s (met name onder de 50.000 euro) wordt steeds groter. In 2020 zijn diverse modellen aangekondigd die in deze categorie vallen. Je kunt via deze website het totaaloverzicht zien van alle auto’s die al op de markt zijn of later dit jaar op de markt zullen verschijnen.

Ben je al volledig overgestapt naar de elektrische auto en ben jij op zoek naar de voordeligste laadoplossing? Neem contact op.

Telefoonnummer: +31 20 763 06 20

Whatsapp: +31 6 51 22 49 16

Stuur een e-mail

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!