Skip to main content

De wegenwacht heeft een speciale aanhanger ontwikkelt waarmee elektrische auto’s die zonder stroom komen te staan snel weer op weg kunnen worden geholpen. De eerste variant van deze speciale aanhangwagen wordt gestationeerd in Utrecht. In dit artikel lees je alles over de ANWB en de nieuwe aanhanger voor elektrische auto’s met pech.

Gisteren vierde de ANWB Wegenwacht hun 75-jarig jubileum. Tevens, presenteerde het bedrijf de nieuwe speciale sleepwagen aanhanger voor elektrische auto’s. Deze speciale aanhanger is ontwikkeld voor een nieuw soort autopech; de elektrische rijdende automobilist die zonder stroom komt te staan. Voorheen werden gestrande elektrische auto’s door de ANWB opgehaald met een zogeheten auto-ambulance. Daarmee werd de gestrande auto gebracht naar het dichtstbijzijnde laadpunt in de buurt. Met de nieuwe aanhanger kunnen automobilisten veel sneller ter plekke worden geholpen.

Volgens ANWB-woordvoerder Marcus van Tol is de aanhanger van de ANWB in eigen beheer ontwikkeld en levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een actieradius van zo’n 10 kilometer. Dit is vaak voldoende voor een gestrande elektrische auto om een laadpunt te bereiken en de auto’s op te laden. De regio Amsterdam rijdt op dit moment al een Wegenwacht-bus met een vergelijkbaar systeem aan boord, maar het voordeel van de nieuwe aanhanger is dat deze achter een normale wegenwacht-auto kan worden gehangen. Hierdoor kunnen alle andere gereedschappen om gewone problemen op te losse ook meegenomen worden. De eerste aanhanger is gekoppeld aan een elektrische Volkswagen ID.4 en zal vanuit Utrecht in eerste instantie regionaal worden ingezet.

De nieuwe elektrische aanhanger past geheel in de duurzaam gedachte van de ANWB én een belangrijke doelstelling voor de toekomst. Inmiddels zijn alle ANWB Wegenwacht-monteurs opgeleid om storingen aan elektrische auto’s en zelfs laadpalen te verhelen. Dit is een heel groot verschil met 1946, toen de eerste zeven wegenwachten de weg op gingen om leden met pech op weg te helpen. Dit gebeurde destijds op geschilderde Harley Davidson Liberator motorfietsen. Rond de jaren zestig werd de motorfiets geleidelijk vervangen door een auto, de Citroën 2CV. Ook de Renault 4, de VW Golf, Polo, Touran en Transporter werden daarna ingezet voor het helpen van leden met pech. Sinds 2018 wordt er door de ANWB geëxperimenteerd met duurzame aandrijving, zoals de elektrische VW e-Golf en een auto op waterstof. Vandaag de dag is de ANWB Wegenwacht 24 uur per dag actief met ruim achthonderd wegenwachten, die jaarlijks ruim 1,1 miljoen pechhulpverleningen voor hun rekening nemen.

Kortom, nog meer elektrische rijders met pech kunnen snel en goed geholpen worden door de nieuwe aanhanger van de ANWB. Meer weten over E-Flux en onze laadpassen en ons eMobility platform? Klik hier!

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met*:
Anne Teunissen – Marketing Assistant
E-mail: marketing@e-flux.nl

*Afbeeldingen: ANP/ Marco de Swart

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?