Skip to main content

‘Electric has gone Audi’

De Tesla model X was tot voor kort de grote speler in de markt van de elektrische SUV’s. Eerder dit jaar kwam concurrent Jaguar met de gewilde I-Pace en nu heeft Audi zijn eerste volledig elektrische auto uitgebracht. De Audi e-tron is een nieuwe uitdager in de elektrische SUV-markt verkrijgbaar vanaf €84,100.

Met een grootte van 4,9 meter en een bagage ruimte van 660L ligt deze SUV qua grootte tussen de Audi Q5 en de Q7 in. Vanwege de vierwielaandrijving behaalt de e-tron de 100 km/u in 5,7 seconden en heeft een maximale snelheid van 200 km/u. Met een bruikbare accupakket van 84 kWh beweert Audi dat de e-tron een actieradius heeft van ongeveer 400 kilometer.

De e-tron en de model S komen op veel vlakken overeen ook al is de e-tron 5 jaar na de model S op de markt gekomen. De model S is sneller bij de 100km/u en heeft een grotere actieradius. Tesla loopt in dat opzicht dus nog steeds voor. Ook zien mensen het laadnetwerk van Tesla als een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten.

Bij de e-tron kan er (tegen een extra betaling van €1500 – €2000) gekozen worden voor camera’s in plaats van de zijspiegels. Het gefilmde beeld wordt dan op projectieschermen in de deur weergegeven. Het voordeel hiervan is, is dat het iets meer zicht geeft dan een reguliere spiegel. De projectieschermen zitten lager dan dat je gewend bent bij de normale zijspiegels wat in het begin wennen is. Daarnaast scheelt het in weerstand wat beter is voor de actieradius.

Laadtijd Audi e-tron
Het voordeel dat de e-tron heeft is dat hij, in tegenstelling tot concurrentie als de I-Pace, Kona of de Niro, 3-fase kan laden. Hierdoor kan hij, wanneer er geladen wordt via het reguliere stroomnetwerk (AC) op een maximaal vermogen van 11kW laden in plaats van 7,4kW. Dit zorgt er voor dat de e-tron elke ochtend volledig is opgeladen wanneer deze ’s nachts aan een (thuis)laadpaal aangesloten is geweest. De auto heeft de mogelijkheid om (aan een snellader van 150kW) binnen 30 minuten 80% van zijn capaciteit vol te laden.

Wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste laadoplossing

Autovisie heeft een video gemaakt waarin Peter Hilhorst meer over de auto verteld en zijn eigen ervaring deelt. Bekijk de video hier: 

 

Overzicht Audi e-tron (€84,100):

+ 84kWh bruikbaar accupakket

+ Ruime SUV van 4,9 meter lang

+ Ruime bagage ruimte van 660L

+ Actieradius van tussen de 350-400km, afhankelijk van rijgedrag.

+ 3-fase laden

+/- Camera’s als zijspiegels

– Zware wagen van 2500 kilo

 

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?