Maak laden aantrekkelijk voor bezoekers en werknemers

Feel Free!

Vrijheid om eigen laadtarieven in te stellen
Flexibel naar de toekomst: eenvoudig uitbreiden van laadpalen
Laadkosten verrekenen met werknemers

Laadpalen voor mijn bedrijf

Biedt een laadvoorziening voor bezoekers en werknemers. Alles beheren vanuit één systeem.
Maak gebruik van MIA en VAMIL voor nog meer voordeel.

Lees verder

Laadkosten verrekenen met werknemers

Automatisch laadkosten verrekenen met werknemers. Met alle laadpassen mogelijk. Verschillende laadpalen werken op de E-Flux backoffice.

Lees verder

Laadpassen voor werknemers

Een verzamelfactuur met alle laadsessies van je werknemers. Lage kosten voor gebruik laadpas.

Bestel laadpassen

Extra belastingvoordeel? Maak gebruik van MIA en VAMIL.

Lees meer

Laat ons je helpen

Bel gerust: +31 (0)20 763 06 20

Zo gaat het in zijn werk:

1

Gesprek samen met (huis)installateur en E-Flux voor een deskundig advies

2

Ontvang vanuit installateur de offerte. Kies het abonnement bij E-Flux.

3

Installatie. Ready to charge!

4

Bekijk laadsessies, werknemers en facturen in de Cloud via je eigen E-Flux account.

5

Spread the word! Maak indruk op jouw klanten en stakeholders

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik ben Vincent, wie ben jij?

Ik bespreek graag onze toekomstige samenwerking.

Veelgestelde vragen

Mijn laadpas is kwijt of gestolen, wat moet ik doen?

Wat vervelend! Het is belangrijk dat je jouw laadpas zo snel mogelijk blokkeert. Dit doe je door in te loggen in jouw Mobility Portal. De inloggevens heb je ontvangen nadat je jezelf hebt geregistreerd voor de E-Flux laadpas. Log in bij: https://my.e-flux.nl/sp/. Vervolgens klik je op ‘Account’, je komt dan in jouw persoonlijke account. Klik dan op ‘Mijn laadpassen’, hier kan je jouw verloren laadpas als verloren opgeven. Wil je een nieuwe laadpas bestellen? Stuur dan even een mailtje naar Support@e-flux.nl. Voor een nieuwe pas rekenen we een eenmalige vergoeding van €5 incl. btw.

Kan ik mijn abonnement wijzigen of stoppen?

Onze abonnementen hebben een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Het is tussentijds niet mogelijk om deze stop te zetten. Wel kun je abonnementsvorm wijzigen, zo kun je overstappen van abonnement met een vast tarief naar een abonnement met een flexibel tarief. Let op, aan het wijzigen van je abonnement zijn kosten verbonden. Dit geldt voor de abonnementen op het beheersysteem voor laadpalen.

Wat is een CPO?

Een Charge Point Operator is verantwoordelijk voor het beheren van laadpalen. E-Flux is een CPO, maar de eigenaar van de laadpaal (Host) is vrij om tarieven in te stellen. Naast het beheren van laadpalen zorgen we voor support, verrekeningen, facturatie en interoperabiliteit.

Wat is een MSP?

Een Mobility Service Provider, ook wel MSP genoemd, geeft laadpassen en abonnementen uit voor EV-drivers. E-Flux is een MSP en CPO.

Wat is OCPP?

OCPP staat voor Open Charge Point Protocol, en is een geschreven communicatieprotocol voor laadpalen van elektrische voertuigen. Hierdoor wordt het voor EV-drivers mogelijk om bij verschillende laadpalen te laden. Alleen laadpalen die een over OCPP (kunnen) beschikken zijn geschikt om te koppelen met E-Flux.

Kan ik mijn werknemers gratis laten laden?

Ja dit is zeker mogelijk. In het beheersysteem kan je werknemers toevoegen aan een whitelist. De code van hun laadpas wordt hierin gezet en dan herkend de laadpaal die gekoppeld is aan jouw bedrijf dat deze persoon niet hoeft te betalen.Wil je dat wij dit verzorgen? Dan brengen we hier kosten voor in rekening: €2,50 per werknemer en €5 voor een hele upload. De genoemde tarieven zijn exclusief btw.

Hoe ga ik om met elektrische auto’s en een beperkte hoofdaansluiting?

Vanzelfsprekend kost het laden van elektrische auto’s stroom en dat kan druk geven op de aansluiting. Je wil kosten wat het kost voorkomen dat de aansluiting overbelast raakt. Dus is het belangrijk om de laadinfrastructuur hierop in te richten. Dat kan door het instellen van Smart Charging. De software kan in combinatie met een hardwareoplossing voor dynamisch load balancing zorgen. Dat wil zeggen dat het fysieke limiet wordt ingesteld in de software. Het hardwaresysteem (externe meter) meet het actuele verbruik op de aansluiting. Op basis van deze gegevens worden de laadpalen in het geleverde vermogen beperkt.

Hoe werkt het beheersysteem?

Als je laadpaal gekoppeld is met E-Flux krijg je een account. Je kan ook collega’s toevoegen aan het account die bepaalde rechten krijgen. Bijvoorbeeld het toevoegen van werknemers op de whitelist zodat ze niet voor het laden hoeven te betalen. De laadtarieven (per kWh of tijdseenheid) kunnen ook in het beheersysteem worden ingesteld. Daarna hoef je niks meer te doen want wij regelen alle administratie en betalingen. Neem hier alvast een kijkje.

 

Hoeveel kost het E-Flux beheersysteem?

Hoeveel kost het E-Flux beheersysteem?
Voor het gebruik maken van E-Flux als beheersysteem vragen wij een vergoeding. Voor bedrijfslocaties hebben wij het Smart Business abonnement. Je kan kiezen voor een vast bedrag (vanaf €2,5 per maand per socket) of een gratis abonnement. Bij de gratis versie betaal je geen maandelijkse kosten maar dan houden wij een klein bedrag per geladen kWh in. Dit kan interessant zijn omdat je vaste kosten hierdoor €0 zijn. Meer weten? Neem contact op.

 

Wat voor laadpaal is geschikt voor mijn bedrijfslocatie?

Welke soort laadpaal geplaatst kan worden hangt voornamelijk af van de beschikbare capaciteit op de hoofdaansluiting. Een (huis)installateur bekijkt de situatie en brengt een technisch advies uit. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid. Want het zou vervelend zijn als de stoppen doorslaan als er een Tesla staat te laden. Afhankelijk van de locatie kan er gekozen worden voor een laadpunt op een standaard of een wand gemonteerde. Is jouw bedrijfslocatie openbaar toegankelijk? Dan kan je het best kiezen voor een laadpaal die vandalisme-proef is (minimaal IK10). Bekijk hier de laadpalen die compatibel zijn met E-Flux.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor mijn bedrijf?

Elektrisch rijden wordt gestimuleerd omdat het beter is voor het milieu. Een bedrijf die investeert in elektrische auto’s laat zien dat ze belang heeft bij duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt. Daarnaast is elektrisch rijden per kilometer goedkoper.
Er zijn ook een aantal fiscale voordelen waar je als ondernemer gebruik van kan maken:

  • Bij de aanschaf van een elektrische auto betaal je geen belasting (BPM).
  • Je betaalt voor volledig elektrische auto’s geen wegenbelasting.
  • Elektrische auto’s vallen in een laag bijtellingtarief van 4%. Plug-in hybrides vallen onder 22%.
  • Ondernemers kunnen gebruikmaken van extra investeringsaftrek regelingen, namelijk MIA en VAMIL.
    • MIA: investeringsaftrek voor elektrische auto’s bedraagt 36% en voor plug-in hybride (benzinemotor) is dit 27%. Het aankoopbedrag mag niet hoger zijn dan €50.000 (volledig elektrisch) en €35.000 (plug-in hybride). Tip: tel hierbij het bedrag van de laadpaal op als je deze aanschaft. Dit mag namelijk mee worden genomen.
    • VAMIL: investeringsaftrek voor laadpalen. Zo mag voor een laadpunt met een hogere investering van €2.500, 75% van de totale investering worden afgeschreven.