Ben je in het bezit van een elektrische auto en een slimme elektriciteitsmeter dan kun je straks honderden euro’s per jaar gaan verdienen. Het enige wat je nodig hebt is een app en een elektrische auto.

Als particulier actief op de elektriciteitsmarkt

Binnenkort kunnen miljoenen Europese particulieren actief worden op de elektriciteitsmarkt door landelijk netbeheerder Tennet. Tennet heeft hiervoor een platform ontwikkeld. Vanaf maandag 27 april wordt het platform geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië, en naar verwachting komen er nog landen bij. Door de opkomst van elektrische auto’s en zonnepanelen bij particulieren ontstaan in Europa miljoenen extra potentiële energiehandelaren. Zij kunnen hun auto-accu’s laten opladen als er een overschot is en leeg laten trekken bij een tekort.

Nieuwe vorm van energie

Op termijn zal het platform het Europese elektriciteitsnetwerk stabiel houden zonder hulp van kolen- en gascentrales. Landen zullen in de toekomst meer gebruik gaan maken van zon en wind voor de elektriciteitsvoorziening, maar er dient ook een back-up te zijn voor momenten als het niet waait of het bewolkt is. Mede door de afbouw van kolencentrales en de wens om op termijn ook gascentrales te sluiten, wordt een alternatief steeds belangrijker.

Voorbeeld in praktijk:

 

equigy

Bron: Nos

Het platform

De naam van het platform is Equigy. Dit platform vormt de basis voor de ‘’nieuwe Europese energiehandel’’. ‘’Nu communiceren we maar met een paar grote energiecentrales, straks gaat het om miljoenen auto’s, batterijen, warmtepompen en zonnepanelen die aan het energiesysteem gekoppeld zijn. Via blockchain technologie ziet het platform precies wie wat doet, zodat er netjes afgerekend kan worden’’.

Geld verdienen als elektrische automobilist

Via een app bepaalt de automobilist hoeveel accucapaciteit er gebruikt mag worden voor de stabilisatie van het elektriciteitsnet. De accu hoeft dus niet helemaal leeg te gaan; je kunt er gewoon mee rijden als je dat wilt.  De slimme elektriciteitsmeter in huis en de autofabrikant verzamelen gegevens over de hoeveelheid elektriciteit die geladen of geleverd wordt. Deze data worden verzameld via het Equigy-platform. Een Nederlandse energiebedrijf experimenteert op kleine schaal al met een balanssysteem in samenwerking met Tesla. Nissan, BMW en Fiat-Chrysler werken mee aan dit project door hun elektrische auto’s geschikter te maken om ook elektriciteit terug te geven. Ook wordt er verwacht dat de uitwisseling van elektriciteit onderdeel wordt van veel leasecontracten voor elektrische auto’s.

E-Flux

Het elektrisch rijden wordt door veel partijen gestimuleerd, waaronder de overheid. Door de extra maatregelen die er gelden en subsidies die hiervoor worden uitgetrokken, schaffen steeds meer particulieren en bedrijven elektrische auto’s aan. Door nieuwe uitvindingen zoals de app Equigy van netbeheerder Tennet, hebben potentiële EV-kopers nog een extra reden om over te gaan tot volledig elektrisch rijden.  Bij elektrisch rijden hoort een laadpas  om te kunnen laden of een laadpaal-abonnementen om inzicht te krijgen in jou laadpaal, kosten te verrekenen en 24/7 support te ontvangen. Bekijk onze mogelijkheden en neem contact op. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?