Skip to main content

Uit vertrouwelijke stukken van de Rijksoverheid blijkt dat de komende 12 jaar flink wat maatregelen worden genomen om elektrisch rijden in Nederland te stimuleren.

Dit is besproken aan de “Mobiliteitstafel”, een onderdeel van het Klimaatakkoordoverleg. De onderhandelende partijen (Rijksoverheid en mobiliteitssector) zijn het over alle maatregelen nagenoeg eens.

Dit zijn de maatregelen:

Aanschafsubsidie van €6.000
Nieuwe elektrische auto’s voor privégebruik kunnen in 2021 gebruik maken van €6.000 aanschafsubsidie. Dit loopt af naar €2.200 in 2030. Daarbij komt ook nog eens het voordeel dat elektrische auto’s betaalbaarder worden.

Vrijstelling bpm (aanschafbelasting)
Elektrische auto’s blijven tot 2025 vrijgesteld van bpm. Vanaf 2025 betaalt de koper eenmalig €350.

Vrijstelling motorrijtuigenbelasting
Tot 2025 blijven elektrische auto’s vrijgesteld van wegenbelasting.

Verlaagde bijtelling zakelijk gebruik
Zakelijke auto’s kunnen in 2021 gebruik maken van €3.430 aanschafsubsidie. Deze subsidie loopt af tot €1.830 in 2024. De MIA-regeling voor het aanschaffen van EV’s en laadpunten vervalt in 2021.

Ook tweedehands elektrisch rijden wordt gestimuleerd:

  • Tot 2025 vrijstelling van wegenbelasting
  • Tweedehandsauto’s in Nederland behouden en export hiervan tegengaan
  • Hergebruik autobatterijen stimuleren door in te leveren tegen geld

Door alle maatregelen loopt de Rijksoverheid flink wat inkomsten mis. Dit willen ze compenseren door de accijns op benzine en diesel te verhogen in de komende jaren. Ook milieubelasting is een mogelijke maatregel die kan worden ingevoerd. Zo wordt het gebruik van vervuilende auto’s minder aantrekkelijk gemaakt.

Belang laadpalen neemt toe

Met een toename van het aantal elektrische auto’s op de weg wordt de laadinfrastructuur steeds belangrijker. E-Flux heeft een professioneel partnernetwerk opgebouwd waardoor er voor elke locatie een laadoplossing geadviseerd en geplaatst kan worden.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?