183 parkeerplaatsen voorbereid

op laden elektrische auto

Feel free!

Vrijwel iedereen verwacht dat we allemaal een keer elektrisch gaan rijden. Als VvE-beheerder wil je bewoners demogelijkheid kunnen bieden voor het opladen van elektrische voertuigen. Kortom, er moet een schaalbare en collectieve infrastructuur gerealiseerd worden. Eleqtron heeft dit mogelijk gemaakt, in samenwerking met projectleider Peter Wigman van SamenLaden.nl, in een parkeergarage van VvE Hoogkade in Amsterdam.

Een collectieve oplossing

De elektrotechnische installatie bij deze VvE is door Eleqtron voorzien van vlakbandkabel. Daardoor zijn de 183 parkeerplekken voorbereid op het opladen van elektrische voertuigen, ondanks dat de hoofdaansluiting van de energiemaatschappij daar niet geschikt voor is. De gehele installatie heeft nu een maximale stroomsterkte van slechts 40A. Softwarematig kan Eleqtron deze eenvoudig verhogen naar 160A, als dit nodig zou zijn. Dit sluit geheel aan op de Qcharge visie: een toekomstbestendige installatie waarbij altijd later nog de hoofdaansluiting kan worden vergroot. Het rendement van de investering is daardoor optimaal. Anders zou er veel vermogen dat beschikbaar is, niet gebruikt worden. Met de nu opgeleverde, centrale infrastructuur kunnen bewoners zonder de complexe besluitvorming van een VvE organisatie eenvoudig en snel een laadpaal plaatsen. Ondertussen zijn de eerste stuks geplaatst.

Lage installatiekosten

Met Qcharge is er een kostenverlagende en flexibele manier van installeren beschikbaar. Dit maakt de drempel voor de stap naar het realiseren van elektrische laadvoorzieningen een stuk eenvoudiger. Afhankelijk van de situatie begint de vlakbandinstallatie al vanaf €150,- per parkeerplaats. De kosten voor de laadpaal zijn voor iedere bewoner gelijk.