Eleqtron: ”De samenwerking voelt voor ons heel goed. De communicatie verloopt prettig, er wordt snel geacteerd.”

Feel Free!

Hoelang is Eleqtron gespecialiseerd in de verkoop van laadpalen?
Eleqtron heeft in 2018 het Qcharge laadconcept ontwikkelt. Tot 3x meer elektrische voertuigen opladen en toch 25% besparen op installatiekosten. Qcharge dynamisch laden vormt de ideale oplossing voor een collectieve laadinfrastructuur in bijvoorbeeld parkeergarages.

Eleqtron verkoopt Qcharge/Zaptec laders, waarom hebben jullie voor dit merk gekozen?
Eleqtron is al sinds lange tijd Nederlands vertegenwoordiger van Woertz vlakbandkabel. De combinatie van deze vlakbandkabel met de ZAPTEC laadpunten werd in Noorwegen al toegepast. Hier waren wij zo enthousiast over dat we het contact hebben gelegd met ZAPTEC. Het laadpunt is met alle technologie een ware “gamechanger” op de Nederlandse markt. De combinatie met onze Woertz vlakbandkabel des te meer!

Op welke doelgroepen richten jullie je voornamelijk en waarom?
Ons product is in de eerste plaats zeer interessant voor projecten waar er nog maar weinig vermogen beschikbaar is. In het kader van collectief laden zou je kunnen zeggen dat ons systeem het meest ideaal is binnen appartementencomplexen. Toch zijn er ook veel voordelen te benoemen wanneer je onze laadpunten zou willen plaatsen bij kantoorgebouwen, bedrijfspanden etc. Schaalbaarheid is het sleutelwoord in het Qcharge concept.

Eleqtron is gespecialiseerd in het plaatsen van laadpalen bij VvE’s. Waar ligt de moeilijkheid bij het plaatsen van laadpalen in parkeergarages?
De moeilijkheid bij het plaatsen van laadpunten in een parkeergarage zal in de eerste plaats altijd liggen bij de “voorbereiding”. Kort gezegd: Hoe realiseer ik een infrastructuur? Misschien nog belangrijker is de vraag: Hoe worden er zoveel mogelijk laadpunten gerealiseerd met het vermogen wat er nog beschikbaar is. Wij van Eleqtron zijn van mening dat laden bij VvE’s een collectief initiatief moet zijn. Samen wordt er geïnvesteerd in een infrastructuur waar naderhand iedereen op kan “aanklikken”. Elektrisch rijden is de toekomst dus zorg ervoor dat je parkeergarage hier klaar voor is!

Hoeveel Vve projecten hebben jullie inmiddels afgerond en waar ben je het meest trots op en waarom? 
Momenteel hebben we met ongeveer 15 á 20 VvE’s de handen ineengeslagen om de parkeergarage te prepareren voor de toekomst. Zo hebben we bijvoorbeeld in Rotterdam een parkeergarage met 220 plekken volledig voorbereid. Hoe gaaf is het om, met een relatief eenvoudig installatieontwerp, 220 voorzieningen te hebben gecreëerd tot aanschaf van een laadpunt! Dat dan ook nog op slechts 7 groepen van 63 Ampère.

Wat zijn de toekomstplannen van Eleqtron op korte termijn?
Ons doel is om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken. We willen dus vooral energie steken in het voorzien in laadpunten op plaatsen waar mensen langdurig verblijven. Daarnaast is Eleqtron op dit moment druk bezig om haar sporen te verdienen op het gebied van de prefab woningbouw. Hier liggen prachtige projecten in het verschiet. Ook op het gebied van Qcharge hopen we als een olievlek over Nederland verspreid te worden. Dit kost tijd, maar we zijn vol vertrouwen!

Hoe zijn jullie bij E-Flux terecht gekomen, en wat is de reden om in het beginstadium te kiezen voor E-Flux als backoffice/verreken systeem?
We hebben E-Flux ontmoet op de beurs Ecomobiel in Den Bosch. Al pratende kwamen we erachter dat we beiden in de opstartfase zaten. Dit gaf veel herkenning over en weer en maakte het prettig om samen te zoeken naar de beste oplossing.

Inmiddels zijn Eleqtron en E-Flux al twee jaar partners van elkaar. Hoe ervaar je die samenwerking tot nu toe?
De samenwerking voelt voor ons heel goed. De communicatie verloopt prettig, er wordt snel geacteerd. Dit komt voornamelijk vanwege de korte lijnen. Wij zouden E-Flux omschrijven als klantvriendelijk.

Met welk cijfer zou je E-Flux beoordelen?
–      Service: 9
–      Contact met medewerkers: 9
–      Gebruiksgemak systeem: 9
–      Bereikbaarheid: 10

Welke tips/advies geef je mee aan andere bedrijven/VvE’s die ook gebruik willen maken van laadvoorzieningen?
Zet je vizier op de toekomst! Al is de investering voor nu nog zo klein, je geeft jezelf een groot plezier om nu al naar het grotere plaatje te kijken. Elektrisch rijden is de toekomst!

Zou je E-Flux aanraden aan je klantenkring? 
Absoluut. Misschien wordt de rol van E-Flux nog weleens onderschat, maar het is zo ontzettend belangrijk om een goede backoffice op je laadpunten te hebben. Bij Eleqtron zijn we dan ook heel blij dat we dit bij E-Flux hebben ondergebracht. Een partner waar je van op aan kan.

Meer weten? Neem contact op.

Bent u als laadpaal fabrikant ook op zoek naar een platform voor jouw laadpalen? Neem dan contact op.

Feel Free!

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:
Thom Bakker – Marketing Coordinator
E-mail: marketing@e-flux.nl