Skip to main content

Uit onderzoek van het KIM (kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) blijkt dat 86% van de automobilisten voldoende heeft aan een accu van 30kWh. Dit komt goed uit voor bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen, omdat elektrische auto’s met een relatief kleinere accu kostentechnisch aantrekkelijk zijn. Daarnaast bespaar je ook nog flink op de Co2 uitstoot.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas

Voordelen van elektrisch rijden
1. Goedkoper in onderhoud
2. Bijtelling 8% i.p.v. 22%
3. Milieu-investeringsaftrek en Vamil
4. Geen BPM
5. Geen motorrijtuigenbelasting

Ondanks de financiële voordelen en de Co2 besparing is er menig discussie over de productie van de accu dat schadelijk is voor het milieu. Toch zal naar verloop van tijd deze uitstoot worden gecompenseerd ten opzichte van verbrandingsmotoren.

Accu ten opzichte van de verbrandingsmotor
Belangrijk in het meenemen in Co2 besparing is de grootte van de accu. Bij de productie van een lithium-ion-accu komt circa 100 kilogram Co2 vrij per kWh. Om dit te vergelijken met de benzinemotor komt dit uit op 44 liter benzineverbranding. De gemiddelde accucapaciteit wordt in 2025 geschat op 60kWh, dit staat gelijk aan ruim 2600 liter benzine, zo’n 43.000 kilometer in een benzineauto.

Grote of kleine accu?
Uit onderzoek is gebleken dat 86% aangeeft met 100km voldoende bereik te hebben in hun dagelijks autogebruik. Een 30kWh accu is bij dagelijks bijladen in dit geval ruim voldoende. Het verschil tussen een 30kWh en 60kWh in terugverdientijd ligt op ongeveer 22.000 km als jw dit vergelijkt met de benzinemotor. Indien je bij de bovengenoemde 86% hoort, halveer je de terugverdientijd van je accu ten opzichte van de 60kWh.

Stap jij ook over naar een EV met een kleine accu?
Hieronder vind je een overzicht met modellen die beschikken over een accu van circa 30 kWh:

E-Flux laadpas
Ben je van plan om een elektrische auto aan te schaffen? Check dan onze meest voordelige laadpassen waarmee je overal kunt laden door heel de Benelux en Duitsland.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?