Skip to main content

Amsterdam, 1 juli 2021 – De zomervakantie komt eraan en jij als EV-rijder wil er graag op uit! Maar naar welke Europese landen kun je zorgeloos met je EV naar toe rijden. In dit artikel vertellen we je alles over de meest EV vriendelijke landen in Europa.

1 – Noorwegen
Noorwegen is het EV-land van Europa. Door verschillende subsidies en giften door de overheid hebben veel Noren gekozen voor een elektrisch aangedreven auto’s. In Noorwegen kent de EV-rijder veel verschillende voordelen. Ten eerste zijn EV’s vrijgesteld van een aankoopbelasting en de 25% btw van het land. Bovendien genieten Noorse EV-rijders van een bevoorrechte status op de weg. EV-rijders hoeven geen tol te betalen, kunnen gratis op veerboten en in verschillende steden kun je zelfs gratis parkeren als je elektrisch rijdt. Fantastisch toch? De Tesla Model X is verreweg de meest verkochte EV in Noorwegen, hierna volgen de Nissan Leaf en Tesla Model S.

2 – Nederland
Ons kikkerlandje staat op de tweede plaats op de Europese EV ranglijst. Nederland kent ruim 72.000 (semi)publieke laadpunten (AC) en meer dan 2.100 snel laadpunten (DC). Ook heeft de Nederlandse overheid in het verleden verschillende subsidieregelingen getroffen om elektrisch rijden te stimuleren. Nederlanders kiezen gemiddeld het vaakst voor de Tesla Model S, gevolgd door de Tesla Model X en de Nissan LEAF.

3 – Groot-Brittannië
Groot-Brittannië staat op de derde plaats op de EV-ranglijst. Het land wil in de toekomst een belangrijke speler op de Europese EV markt worden. Samen met de Amerikaanse staat Californië en mogelijk China, is het VK de enige regering die een strategie heeft voor deze ontwikkeling, genaamd de ‘Road to Zero’ strategie. De Road to Zero strategie van de overheid heeft niet alleen betrekking tot bedrijfsvoertuigen maar ook tot het openbaar vervoer, de laadinfrastructuur en nog veel meer. Ook bevat het plan een voorstel om de verkoop van voertuigen door fossiele brandstoffen worden aangedreven in 2040 te beëindigen. Op dit moment heeft Groot-Brittannië meer dan 16,000 publieke oplaadpunten. De overheid heeft een subsidie ter beschikking gesteld van 400 miljoen pond om dit netwerk verder uit te breiden. Daarnaast kunnen automobilisten de een EV kopen aanspraak maken op een subsidie tot 4,500 pond.

4 – Frankrijk
Frankrijk staat op de vierde plaats op de EV-ranglijst. Frankrijk heeft een aantal initiatieven opgezet om de aankoop van een EV te stimuleren. Waaronder een aankoopsubsidie tot 6.000 euro voor elektrische en hybride voertuigen en een diesel inruil programma voor het inruilen van een ouder dieselvoertuig tot 4.000 euro. Daarnaast komen plug-in-voertuigen in Frankrijk in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen en in sommige provincies kan het jaarlijkse registratierecht worden kwijtgescholden. Bovendien heeft Parijs als plan om auto’s die op fossiele brandstoffen rijden vanaf 2030 niet meer toe de laten in de stad om luchtvervuiling tegen te gaan. De meest populaire EV in Frankrijk is de Franse Renault ZOE. Een opvallend feit is dat Tesla het best verkocht wordt in Frankrijk in vergelijking met alleandere Europese landen waar de EV’s van het merk verkrijgbaar zijn.

5 – Spanje
De Spaanse regering heeft de afgelopen jaren verschillende plannen omtrent duurzamer verkeer gelanceerd, waaronder het Alternatieve Mobility plan met een budget van 20 miljoen euro. Het budget is volledig gebruikt in minder dan 24 uur. In vergelijking met de hierboven genoemde Europese landen staat het Spaanse laadpunten netwerk nog in de kinderschoenen. Eind 2020 kende het land 7.600 openbare laadpunten. Het land streeft ernaar om in 2030 meer dan drie miljoen elektrische auto’s op de Spaanse (snel)wegen te hebben.

Bestel nú de meest voordelige Laadpas van Nederland!

Bestel E-Flux laadpas

Altijd zorgeloos laden voor de beste prijs?
Kies dan voor de E-Flux laadpas en weet zeker dat je altijd en overal je EV kunt opladen voor de beste prijs. Door ons grote netwerk dat bestaat uit meer dan 200.000 laadpunten kun je altijd wel ergens terecht. Kies voor ons Orange abonnement of onze laadpas zonder abonnement. Voor privé en zakelijk gebruik. Kies de voordeligste laadpas van Nederland! Meer weten over onze laadpassen? Klik dan hier!

Voor verdere persinformatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Anne Teunissen – Marketing Assistant

Contact
Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?