Alfen laadpalen kunnen vanaf nu inclusief backoffice van E-Flux worden besteld. Door deze integratie wordt de installatie van een Alfen laadpaal met backoffice van E-flux plug & play. Door E-Flux te selecteren tijdens de configuratie worden alle backend gegevens automatisch ingesteld. Na installatie wordt de laadpaal zichtbaar in het portal en kan de eigenaar laadtarieven instellen en laadsessies bekijken. De verrekening voor het gastverbruik op de laadpaal wordt verzorgd door de backoffice provider, in dit geval E-Flux. Voor Alfen laadpalen die al met ICU connect als backoffice zijn verbonden kan E-Flux de facturatie en verrekening van laadsessies verzorgen.

Meer gemak voor installateur
Ook na installatie is het nog mogelijk voor de installateur om de configuratie van de laadpaal vanaf afstand aan te passen, zoals de maximale ampère waarop geladen wordt. E-Flux verleend op alle laadpalen die met haar backoffice gekoppeld zijn 24/7 support. Zo kan er van afstand altijd een kabel ontkoppeld worden, een laadsessie beëindigd worden of een laadpaal herstart worden. E-Flux biedt een maandelijkse vergoeding voor installateurs die laadpalen plaatsen met een backoffice. De inrichting van de backoffice pakt E-Flux op samen met de eindklant, het enige wat van het installatiebedrijf wordt verwacht is de installatie van de laadpaal en support voor eventuele hardware problemen. Installateurs kunnen in het Technical Portal alle technische gegevens van de laadpalen terugvinden. Zo kan er bepaald worden of een bezoek op locatie nodig is.

Backoffice abonnementen
Naast Alfen laadpalen kan de backoffice van E-Flux ook gekoppeld worden met andere AC- en DC-laders. Een backoffice abonnement voor een laadpaal is al mogelijk vanaf €2,50 incl. btw per maand. Voor (semi)publieke locaties biedt E-Flux flexibele abonnementen waarbij alleen over het gastverbruik wordt afgerekend. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten voor de backoffice €0. De eigenaar van het laadpunt heeft altijd de vrijheid om een tarief in te stellen.

Net als de backoffice abonnementen zijn ook de laadpassen van E-Flux scherp geprijsd. Een gratis laadpas kan al gebruikt worden voor €0,15 incl. btw per sessie.

Ben jij een installateur of reseller die Alfen ICU laadpalen verkoopt en installeert? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden met E-Flux.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?