Skip to main content

Deze week heeft E-Flux vier bestaande Alfen ICU Twin laadpalen gekoppeld aan het eMobility platform. De vraag kwam vanuit WordofWalas, een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van gebouwen en stedelijk gebied.

Flexibel beheersysteem met lage kosten

WorldofWalas heeft afgelopen juni 2018 ‘CarbonBlue’ opgeleverd. De kern van dit project: op een duurzame wijze energie opwekken die gebruikt kan worden voor het nabijgelegen kantoorpand en het laden van elektrische auto’s. Als laadvoorziening zijn er vier Alfen ICU Twins geplaatst, die nu uitgerust zijn met het eMobility platform. Voor de eigenaar van de laadpalen was het belangrijk om een backoffice provider te kiezen die flexibiliteit biedt, en een gunstige tariefstelling heeft. De maandelijkse kosten voor gebruik van de backoffice kunnen soms flink oplopen. Bij het publieke eMobility platform van E-Flux worden geen maandelijkse kosten in rekening gebracht, maar alleen een variabel kWh tarief van €0,04. De eigenaar van de laadpaal kan eigen tarieven instellen voor bezoekers die komen laden, E-Flux verzorgt de uitbetaling van de laadtransacties. Tel daar de 24/7 supportdienst bij op en de keuze voor E-Flux was snel gemaakt.

Uniek concept voor duurzame opwekking

Met CarbonBlue heeft WorldofWalas een uniek duurzaam project gerealiseerd. De 3.500 zonnepanelen die geïnstalleerd zijn boven het parkeerterrein zonnepanelen wekken per jaar 900,000kWh op wat zorgt voor een besparing van 400.000kg CO2. Even ter vergelijking: dit is de jaarlijkse uitstoot van 50 huishoudens bij elkaar, en bespaart meer dan 20.000 bomen. Het zonnepark voorziet voor ruim een derde in de energiebehoefte van Carbon6, een kantoorpand waar zo’n 130 huurders in zitten.

Overstappen op abonnement E-Flux

De E-Flux overstapservice voeren wij uit op bestaande laadpalen. Heb je een laadpaal thuis, bij kantoor of op een andere locatie staan? En wil je tarieven instellen, verrekenen en 24/7 support? Dan kan jouw laadpaal eenvoudig worden gekoppeld met het eMobility platform van E-Flux. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

 

E-Flux Nissan Leaf backoffice koppelen Alfen laadpaal

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?