De Nederlandse overheid heeft aangekondigd naast de particulieren subsidie, nu ook voor ondernemers een subsidie te bieden voor elektrisch rijden. Bij aanschaf of lease van een emissievrije bestelauto kun je tot €5000 aftrek verkrijgen.

Vereisten van de subsidie

De elektrische bestelauto moet beschikken over minimaal 100km actieradius. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de netto catalogusprijs. Er kan maximaal 10% van de netto catalogusprijs worden ontvangen met een maximumbedrag van €5000. De regeling is bedoeld voor elektrische bestelauto’s in de klasse N1 en deels N2 (maximaal 4250kg). Voor zwaardere voertuigen is de verwachting dat er ook een subsidie zal worden aangeboden in de toekomst.

De regering heeft een bedrag van 22 miljoen vrijgemaakt voor de bestelauto’s in 2021. Bedrijven kunnen de subsidie nog aantrekkelijker maken in combinatie met de milieu-investeringsaftrek. Elk bedrijf kan voor maximaal 300 voertuigen subsidie verkrijgen.

Rol van de overheid

Het stimuleren van elektrische bestelauto’s wordt door de regering gezien als een win-win situatie. Allereerst is de aanschafprijs van een EV nu aantrekkelijker voor bedrijven, de prijs ligt op voorhand hoger dan de prijs van een verbrandingsmotor, maar zal dit met onderhoudskosten compenseren. Voor de overheid is het een grote stap naar een groenere infrastructuur.

Voor een optimale infrastructuur zullen er nog een aantal zaken moeten worden geregeld. Begin 2021 zullen er een aantal laadpleinen worden geplaatst, bedoeld voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen. Elektrische vrachtwagens zullen langzamerhand ook aantrekkelijker worden voor transportbedrijven met stadsvervoer.

E-Flux oplossing voor bestelauto’s

E-Flux biedt voor jouw bedrijf een geschikte oplossing voor fleetbeheer. Onze totaaloplossing zorgt ervoor dat je het gehele EV-wagenpark kunt beheren vanuit het E-Flux eMobility platform. In ons platform krijg je inzicht in alle laadsessies op kantoor, onderweg of thuis bij de werknemer en ontvang je maandelijks een factuur met alle kosten en opbrengsten. Kies zelf een laadpaalmerk en welke installateur jouw laadpalen mag installeren. Voor zowel werknemers als ZZP’ers is het mogelijk om laadkosten te verreken met de werk-/opdrachtgever.

Nog geen elektrisch wagenpark?

Geen probleem, E-Flux helpt jou van A-Z bij het elektrificeren van een groen wagenpark. Onze supportmedewerkers staan 24/7 klaar voor advies en hulp bij laadoplossingen en verduurzaming van jouw wagenpark.

Bekijk onze autopagina voor een geschikte laadoplossing en meer informatie over elektrische bestelauto’s.

Meer weten over  E-Flux?  Neem contact met ons op via:

e-mail

Telefoonnummer: +31 (0)20 763 06 20 

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?