Met de stijgende brandstofprijzen kan het ook niet anders, voor het eerst is het rijden van een elektrische auto voordeliger dan een diesel.

In de jaarlijkse ‘Car Cost Index’ wordt door LeasePlan een uitgebreide analyse uitgevoerd van de gemiddelde maandelijkse kosten voor auto’s uit het B en C-segment in 21 Europese landen. Kosten die mee zijn genomen in het onderzoek: brandstof, afschrijvingen, belastingen, verzekeringen en onderhoudskosten.

De gemiddelde maandelijkse kosten voor een EV komen uit op €829, voor een dieselauto is dit €861. Nederland is het duurste land om diesel te rijden. Grote kans dat de benzineauto straks ook duurder is dan een elektrische auto. Nu komen de gemiddelde kosten voor het rijden van een benzineauto nog uit op €785. Met de ontwikkeling van de huidige olieprijs wordt verwacht dat de literprijs voor benzine in 2019 de €2 aantikt.

Uit het onderzoek blijkt dat bestuurders gemiddeld betalen:

  • €110 voor benzine
  • €78 voor diesel
  • €39 voor stroom

Grootste voordeel van een elektrische auto is dat je deze gratis kan laden op het werk, en thuis een laag kWh-tarief betaalt. Andere kostenvoordelen van een volledige EV zijn geen wegenbelasting, vrijstelling van bpm en lage bijtelling van 4%.

Naar verwachting zijn elektrische auto’s van 2022 zowel in aanschaf als gebruik goedkoper dan benzine en diesel personenvoertuigen, zelfs als de olieprijs lager wordt. Dit komt door de dalende accuprijzen en een grotere productiecapaciteit, waardoor de aanschafprijs van een elektrische auto aanzienlijk daalt. Nu zijn er al 22 verschillende types verkrijgbaar. Benieuwd naar de prijzen, actieradius en andere eigenschappen?

Leuk weetje: Als 25% van het totale wagenpark wereldwijd uit elektrische auto’s bestaat dan scheelt dit 13 miljoen vaten olie per dag. Extra benodigde elektriciteit voor het opladen is 8% van de totale wereldvraag.

Bron: Leaseplan en Oneworld

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?