“Ik heb een elektrische auto gekocht, en deze wil ik verzekeren. Waar moet ik opletten?” Een elektrische auto is afhankelijk van accu’s. Dit is de enige manier om van A naar B te komen. En accu’s zijn duur, kies daarom voor een verzekering waar je op terug kan vallen als er iets kapotgaat.

Helaas is het zo dat de premie voor een elektrische auto hoger is vergeleken met auto’s die een benzine- of dieselmotor hebben. Dit komt door de hogere aanschafprijs en de reparatiekosten die soms hoger kunnen uitvallen door de duurdere accu.

Door de hoge reparatiekosten is het daarom slim om te kiezen voor een allriskverzekering. Sommige verzekeraars eisen dat er een erkend track&trace systeem in de auto zit. Om te checken of een verzekeraar ook elektrische auto’s toe laat kan je deze kentekencheck gebruiken. Sommige verzekeraars stimuleren het gebruik van elektrische auto’s en geven korting op de premie. Ook al is de premie hoger, je bespaart uiteindelijk veel meer op brandstofkosten.

Vergelijk hier verzekeringen voor je elektrische auto.

Bron: ZERauto

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?