29811
verkochte EV's 2019
37340
verkochte EV's 2020 (tot 31 oktober)

Nog nooit werden er zoveel elektrische auto’s verkocht als in 2020. De overheid stimuleerde de consumptie met een mooie subsidie voor particulieren en gunstige bijtellingstarieven voor de zakelijke rijders. Autofabrikanten zetten steeds meer in op de ontwikkeling van EV’s en volgend jaar staan er weer een aantal mooie EV’s in de planning. Bekijk hieronder het overzicht van de nieuwe EV’s voor 2021:

Klik op de afbeelding voor grotere weergave

Trend in 2 segmenten 

Volgens de Koninklijke Vereniging RAI zijn de hatchback en SUV de meest populaire segmenten tot zo ver in 2020. De fabrikanten zetten betreft de EV’s ook flink in op deze 2 segmenten, stationwagens, verantwoordelijk voor 11% van de verkopen van alle auto’s, komen op dit moment nog niet bepaald in aanmerking in de categorie elektrische auto’s.

De Skoda Enyaq zal op hetzelfde platform worden gebouwd als de Volkswagen ID.4, waardoor er kosten kunnen worden bespaard. Hoewel de auto’s naast hetzelfde platform ook hetzelfde accupakket gebruiken, beschikt de Volkswagen over kwalitatief betere materialen en afwerking, dit is ook te zien in de prijs. Voor luxere soortgelijke EV is de BMW iX3 wellicht geschikt, echter ligt de actieradius wel lager. Nissan introduceert met de Airya een grotere auto dan de populaire Leaf. Opel en Kia komen ook met een scherp geprijsde SUV, wel met een lagere actieradius.

Extreem goedkope en dure EV’s

Dacia maakt de toetredingsdrempel tot elektrisch rijden een stuk lager. In april zal de Dacia Spring Electric worden aangeboden vanaf €17.500 en is daarmee de goedkoopste EV tot nu toe. Ook komen er een aantal luxe en dure modellen. Het nieuwe merk Lightyear bundelt de kracht van een elektromotor met de kracht van zonnepanelen. De Lightyear One kan namelijk bijladen die het dak door de ingebouwde zonnepanelen, waardoor de actieradius kan oplopen tot bijna 900km. Lucid zal proberen om het Tesla lastig te maken door de komst van de Lucid Air. Een auto met een extreem hoge actieradius en kwalitatief luxe afgewerkte materialen en techniek. De welbekende Ford Mustang zal volgend jaar ook verkrijgbaar zijn in een elektrisch jasje.

 

Overweeg jij volgend jaar een van de nieuwe EV’s aan te schaffen? Op de E-Flux autopagina bieden wij per EV een laadoplossing geschikt voor jouw situatie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor jouw toekomstige laadoplossing.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?