Zoals je weet komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt tegen een steeds betaalbaardere prijs. Toch blijft het aandeel elektrische bestelwagens nog relatief klein. Maar niet getreurd, want dit en volgend jaar komen er veel nieuwe elektrische bestelwagens op de markt.

Online bestellingen en milieuzones stimuleert vraag

Al geruime tijd rijden er elektrische bestelwagens op de weg. Omdat steeds meer steden milieuzones invoeren groeit de vraag naar deze voertuigen. Elektrische bestelauto’s hebben nauwelijks uitstoot en zijn daardoor ideaal in te zetten bij de bezorging van goederen. Tel daarbij op dat online-verkopen al jaren groeien en al die pakketjes bezorgd moeten worden, terwijl veel steden broeden op plannen om dieselauto’s te weren.

Stedelijk vervoer het meest geschikt

Stedelijk vervoer biedt vooralsnog het meeste perspectief voor de elektrische bestelwagen. Denk aan al die pakketbezorgers en boodschappenbusjes die nu met dampende dieselmotoren door de straat rijden. Voor de lokale luchtkwaliteit is een elektrische auto (die ter plekke geen vervuilde gassen uitstoot) veel aangenamer en bovendien ontbreekt het motorgeluid.

Deze trends leiden ertoe dat veel automerken de aandacht nu richten op elektrische bestelwagens. Nissan loopt momenteel voorop met de e-NV200, Renault levert een Master Z.E. en bij Volkswagen kun je terecht voor e-Crafter (en de technisch gelijke MAN e-TGE. Deze VW is al uitgebreid in bedrijf bij de bezorgdiensten van Albert Heijn.

Overzicht nieuwe elektrische modellen

Net als bij personenauto’s zijn elektrische bestelwagens op dit moment nog duurder dan vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor. Gemeentes geven vaak subsidie voor het aanschaffen van een elektrisch bedrijfsvoertuig.

Deze elektrische bestelwagens komen dit of volgend jaar op de markt:

2020

Type kWh Prijs Actieradius
Citroën e-Jumpy 50 / 75 €35.000 – €45.000 175 – 275
Maxus EV30 35 / 52 €40.000 – €60.000 200 – 200
Opel Vivaro-e 50 / 75 €35.000 – €45.000 175 – 275
Peugeot e-Expert 50 / 75 €35.000 – €45.000 175 – 275

 *KM: het rijbereik, is geschat. Het gaat om de actieradius over een gevarieerd parcours, bij een normale rijstijl en bij matige temperaturen (15°C tot 20°C).

 2021

Type kWh Prijs Actieradius
Fiat Ducato Electric 47 €40.000 250
Ford Transit Electric 76 €50.000 250
Renault Kangoo ZE 44 €30.000 250

Laadoplossing voor jouw elektrische bestelwagen

Een elektrische bestelwagen dien je op te laden. Heb je thuis een mogelijkheid? Dan is het zeker raadzaam om een laadpaal aan te schaffen. Thuis betaal je namelijk een lagere prijs voor stroom dan bij publieke laadpalen. Heb je geen oprit? Dan kan je een publieke laadpas aanvragen bij ons. Zo kan je overal en voordelig je bestelwagen opladen.

E-Flux biedt een backoffice voor laadpalen. Met E-Flux ben je altijd verzekerd van 24/7 support. Zo kunnen wij op elk moment van de dag een vastzittende kabel vanaf afstand loslaten. Daarnaast biedt onze backoffice inzicht in laadsessies en automatische verrekening met werkgever of gasten. Het abonnement is al verkrijgbaar vanaf €3 per maand. Informeer naar de mogelijkheden:

Telefoonnummer: +31 20 763 06 20

Whatsapp: +31 6 51 22 49 16

Stuur een e-mail

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?