Skip to main content

Naast elektrische personenauto’s zien we ook steeds vaker elektrische bestelwagens in het straatbeeld. Ondernemers kunnen tot wel €5.000 subsidie ontvangen bij aanschaf van een elektrische bestelwagen. Voor aannemer, klus of logistieke bedrijven kan het dus interessant zijn om in een elektrische vloot te investeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet te veel tijd kwijt bent aan het laden van de auto’s?

Snelladen
Dat kan met een snellaadstation, ook wel DC-lader genoemd. Doordat dit laadstation DC-stroom direct de auto in laat stromen wordt de laadtijd aanzienlijk korter. De meeste DC-laders hebben een vermogen van 50kW (zoals Fastned of Allego), maar de investering is fors (meer dan €20K!).

25KW DC Wallbox voor bedrijven
Gelukkig zijn er ook compacte DC-laders die betaalbaarder zijn, en daarmee interessant voor bedrijven. Bijvoorbeeld de Delta DC-wallbox die 25KW aan vermogen kan leveren. Met een uurtje laden is een Nissan e-NV200 weer tot 80% volgeladen waardoor je weer 184km kan rijden.

Publiek laadpunt
Laad je aan een publiek laadpunt? Dan kan je maximaal 3,7kW per uur laden. Dit resulteert in een totale laadtijd van 11 uur! Publieke laadpunten kunnen per socket namelijk maar 11kW leveren die wordt verdeeld over elke fase (11/3 = 3,7kW). Omdat de Nissan e-NV200 maar over 1 fase kan laden resulteert dit in een langere laadtijd.

Er zijn nu twee type volledige elektrische bestelwagens verkrijgbaar. Binnenkort zal de Volkswagen eCrafter en Mercedes Benz eVito en eSprinter op de markt verschijnen.

 • Nissan e-NV200 Evalia
  • Accu: 40kWh
  • DC: 50kWh
  • Aansluiting: type 1 (AC) CHAdeMO (DC)
  • Laadtijd DC wallbox: 1 uur tot 80%
 • Renault Kangoo Maxi ZE 33
  • Accu: 33kWh
  • DC: Geen mogelijkheid
  • Aansluiting: type 2 (AC)
  • Laadtijd publieke laadpaal: 6 – 11 uur (afhankelijk of laadpaal 11 – 22KW kan leveren)

Rijd je al rond in een elektrische bestelwagen? Goed bezig! Wij kunnen je helpen met een passende laadoplossing zoals de Delta DC Wallbox. Daarnaast bieden we een voordelige laadpas die je bij alle publieke laadpalen kan gebruiken.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?