Skip to main content

Leaseplan onderzoekt: Er zijn nog nooit zoveel automobilisten bereid geweest om elektrisch te gaan rijden. In het Mobility Insights Report dat LeasePlan jaarlijks uitbrengt werd recent de vraag gesteld: In welke mate ben je van plan om in de komende vijf jaar over te stappen naar elektrisch rijden?

De resultaten

De resultaten waren positief; van de 5407 respondenten uit 22 verschillende landen gaf twee derde aan dat hun houding met betrekking tot elektrisch rijden in de laatste drie jaar positiever is geworden. Maar liefst 61% van de respondenten overweegt om in de aankomende vijf jaar elektrisch te gaan rijden. De meest zwaarwegende redenen hiervan zijn de lagere kosten die aan elektrisch rijden verbonden zijn (47%) en de lagere CO2-emissie die elektrisch rijden met zich meebrengt (46%).

Het grootste obstakel

Opvallend genoeg is het grootste obstakel om elektrisch te gaan rijden voor het merendeel van de respondenten vooral de aanschafwaarde van een elektrische auto. In Nederland stelt maar liefst 58% van de respondenten dat vooral de initiële investering reden is om geen elektrische auto aan te schaffen. De actieradius is nog maar voor 34% van de ondervraagde mensen een reden om niet elektrisch te gaan rijden en over de hoeveelheid publieke laadvoorzieningen maakt slechts 29% van de Nederlanders zich zorgen.

Charging modern

Ambassadeurs

De landen die het meest positief tegenover elektrisch rijden staan bevinden zich voornamelijk in Zuid-Europa. De top vijf bestaat uit respectievelijk Portugal, Roemenië, Griekenland, Turkije en Italië. In Portugal en Turkije gelooft zelfs gemiddeld 75% van de respondenten dat er in het jaar 2030 (bijna) alleen nog maar elektrische auto’s zullen worden uitgebracht.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas

Goed nieuws dus voor de elektrische auto, het milieu en je eigen portemonnee! Klik hier om het rapport van Leaseplan zelf door te lezen. Mocht je zelf een EV gaan rijden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen om informatie in te winnen over de E-Flux laadpas of ons eMobilityplatform!

Bekijk hier hier alle nieuwe EV modellen met onze laadoplossingen.

Bronnen:

LeasePlan 

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?