Elektrisch Rijden

Wat komt daar bij kijken?

Feel Free!

Voordelen van elektrisch rijden

Financiële voordelen

De totale kosten van elektrisch rijden zijn uiteindelijk lager dan rijden op fossiele brandstof, doordat de onderhoudskosten lager zijn. De aandrijving van een elektrische auto heeft minder bewegende delen, waardoor de auto minder onderhoud nodig heeft. Ook het ‘tanken’ met een elektrische auto is goedkoper, soms wel 40%.

Naast de lagere totale kosten zijn er verschillende subsidies voor de consument, leaserijder en ondernemer, die het elektrisch rijden nog aantrekkelijker maakt.

  • geen wegenbelasting
  • lagere bijtelling (4% voor EV en 22% voor hybride)
  • investeringsaftrek regeling zoals de MIA en VAMIL.

Milieu overwegingen

Het verkeer zorgt voor 23% van de totale uitstoot van CO2. Bij elektrisch rijden, vooral op duurzame stroom, komen minder schadelijke gassen vrij. Een elektrische auto is ook zuiniger, waardoor deze, ook als de stroom niet duurzaam is, minder slecht voor het milieu is. Daarnaast gaat een elektrische auto in de toekomst een grote rol spelen in duurzame energiesystemen. De belangrijkste redenen om elektrisch te gaan rijden op een rijtje:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Schoon en zuinig rijden
  • Zeer stil
  • Belangrijke rol in energiesystemen

Zodra je een elektrische auto hebt aangeschaft krijg je met een aantal zaken te maken. Je moet je auto opladen in plaats van voltanken. Hiervoor heb je een laadpaal en een laadpas nodig. Met een laadpaal kun je de auto thuis opladen en met je laadpas kun je bij publieke laadpunten laden.

Bekijk en vergelijk elektrische auto's

Geniet van de comfort die elektrisch rijden biedt. 

Laadpas van E-Flux

Om te kunnen laden op je werk of bij publieke laadpunten heb je een laadpas nodig. Laadpassen worden uitgegeven door Mobility Providers, zij zorgen ervoor dat je kunt laden en betalen voor je laadsessie. E-Flux biedt ook laadpassen aan. Je hebt de keuze uit een gratis laadpas of een vaste lage prijs per maand. Met een gratis laadpas betaal je per laadsessie.

Bestel een laadpas

Laadpaal met E-Flux

Kan je thuis een laadpaal plaatsen? Dan kan je voor een voordelig tarief de accu volladen. Er zijn verschillende laadpalen op de markt. Let hierbij goed op of jouw laadpaal het juiste vermogen heeft, het type auto die ermee geladen kan worden en het communicatieprotocol. E-Flux biedt een beheersysteem die je nodig hebt om laadsessies te registreren, betalingsverkeer te regelen, smart charging in te stellen en de laadpaal vanaf afstand uit te lezen.

Meer over laadpalen