Het is zo ver. De elektrische auto is overall goedkoper dan een brandstofauto. Het gaat om auto’s uit het middensegment. In 2022 zullen er zo’n 500 verschillende elektrische modellen op de markt beschikbaar zijn. En deze modellen worden allemaal goedkoper door verbeterde technieken en door het opschalen van de productie.

Hoe is dit berekend?

Afgelopen week publiceerde Leaseplan de jaarlijkse autokosten-index, hieruit blijkt dat middensegment EV’s op dit moment goedkoper zijn dan benzine en diesel. Leaseplan neemt in dit onderzoek alle mogelijke kosten mee van het autobezit en autorijden. Onder andere brandstof, afschrijving, verzekering, onderhoud en belastingen worden meegenomen. Er wordt uitgegaan van 4 jaar eigendom met een jaarlijkse kilometrage van 30.000.

EV rijden wordt steeds aantrekkelijker

Het onderzoek werd niet alleen in Nederland, maar ook in 17 andere Europese landen afgenomen. Er is een daling te zien in de kosten van het rijden van een EV. Mede door de politieke stimuleringen is het mogelijk gemaakt om in bepaalde landen tegen gelijke of lagere kosten een elektrische auto te rijden. Op dit moment wordt er vooral veel bespaard op de brandstof (€39 tegenover €110 en €78 per maand), daarnaast betalen 100% EV-rijders in Nederland geen wegenbelasting. Indien de subsidies en voordelen voor 100% elektrische auto’s wegvallen zijn er alsnog prijstechnische lichtpuntjes. 1. Per jaar komen steeds meer betaalbare 100% elektrische modellen op de markt van verschillende merken waardoor de aanschafprijs daalt. 2. Autofabrikanten produceren steeds meer elektrische auto’s tegelijk waardoor de productiekosten worden verlaagd en daarmee ook de huidige EV’s in aanschafprijs.  3. De energieprijs is een stuk lager dan de prijs voor benzine of diesel. De vuistregel is: ‘’Hoe meer je rijdt, hoe aantrekkelijker elektrische rijden ten opzichte van rijden op benzine financieel is’’.  Simpelweg omdat je minder uitgeeft aan brandstof.

Groene toekomst voor EV’s

Elektrische auto’s zijn de toekomst, omdat dit bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot en behalen van de klimaatdoelen, maar ook prijstechnisch veel voordeel te bieden heeft voor de huidige automobilist. Wel is het nodig om deze transitie zo snel mogelijk te laten verlopen. Volgens Leaseplan is er vanuit de overheid daarom, tijdens de transitie, een blijvende actie nodig om elektrisch rijden aan de man te krijgen. De uitdaging hierbij is om iedereen z.s.m. in staat te stellen een EV te kunnen kopen/leasen zodat iedereen op een duurzame manier van A naar B kan komen.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas

Laden zonder zorgen

Wanneer je overstapt op elektrisch rijden komen er een aantal dingen bij kijken zoals; een laadpaal, een laadpas en een backoffice voor inzicht in laadsessies en verrekening van kosten.

E-Flux helpt EV-drivers en bedrijven met het bieden van een totale laadoplossing. Deze oplossing bestaat uit slimme software die door E-Flux wordt geleverd, in combinatie met een laadpaal en installatie die door onze partners worden geleverd. Voor bedrijven biedt E-Flux een flexibele oplossing omdat verschillende laadpalen gekoppeld kunnen worden. Zowel nieuwe als bestaande. Met onze backoffice ben je verzekerd van 24/7 support. Zo kunnen wij op elk moment van de dag een vastzittende kabel vanaf afstand loslaten.

Altijd onderweg laden met de E-Flux laadpas

E-Flux biedt een extra voordelige laadpas waarmee je gebruik kunt maken van het grote laadnetwerk binnen de Benelux en Duitsland. Met E-Flux betaal je nooit te veel voor een laadsessie, omdat we een 1-op-1 tarief hanteren. Daarnaast krijg je 24/7 support bij problemen of vragen. De laadsessies worden elke maand overzichtelijk gemaild op één factuur.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?