Amsterdam geeft €3 miljoen aan subsidie voor het waarmaken van de Green Deal Zero Emissie. Deze deal is opgezet om voor 2025 een emissieloos rijdend Amsterdam te hebben. In 2025 moeten daarom alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. De subsidie is beschikbaar voor bedrijven die in de stad rondrijden.

Zo wordt de €3 miljoen verdeeld

De gemeente trekt vanaf 5 december €2 miljoen uit voor uitstoovrije bedrijfswagens en €1 miljoen voor uitstootvrije taxi’s. De subsidie is voor elektrische en waterstofauto’s en is ook in te zetten bij leasecontracten. De maximale subsidiebijdrage is €3.000 duizend euro voor een taxiauto, en €5.000 duizend euro voor een bestelauto. Nieuw in deze regeling is dat zowel nieuwe als al gebruikte uitstootvrije voertuigen worden gesubsidieerd.

Wat voor elektrische voertuigen zijn hiervoor geschikt?

Met de subsidie wordt de aanschafprijs van een elektrische wagen een stuk lager. Momenteel zijn er enkele voertuigen waar deze nieuwe subsidie bij zal kunnen gelden:

– De Nissan e-NV200 is met een actieradius van 190 km verkrijgbaar vanaf €44.689.
– De Peugeot Partner Tepee Electric is met een actieradius van 110 km verkrijgbaar vanaf €30.470.
– De Renault Kangoo Maxi ZE 33 is met een actieradius van 165 km verkrijgbaar vanaf €37.985.
– De Mercedes eVito is met een actieradius van 150 km verkrijgbaar vanaf €46.720.
– De Regis Epic0 is met een actieradius van 170 km verkrijgbaar vanaf €25.950.

New Releases
– De Opel Vivaro-e is met een actieradius van 200 km verkrijgbaar vanaf begin 2020.
– De Peugeot de Expert is met een actieradius van 200 km verkrijgbaar vanaf begin 2021.
– De Volkswagen Transporter 6.1 is met een actieradius tussen de 200 en 400 km verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2020.
– De Fiat Talento is met een prijs vanaf €41.535 verkrijgbaar in begin 2020.

Laadoplossing voor bestelwagens

Om met deze bestelwagen al je klussen in het centrum van Amsterdam te doen heb je wel een snelle en goede laadoplossing nodig. Met deze bestelwagens is het namelijk verstandig om te laden bij publieke DC laders. Dit zorgt ervoor dat de auto gemiddeld binnen 20-40 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit is opgeladen. Om voordelig en snel te kunnen laden bij deze publieke laadpalen kan er een E-Flux laadpas besteld worden.

Als het bedrijf zelf nog ruimte heeft is het ook mogelijk om een compacte DC Wallbox aan te schaffen. Deze kan in samenwerking met ons worden geïnstalleerd. Hiermee kan op eigen locatie snel worden geladen zodat je snel weer bij de volgende klus kan zijn.

Heb of wil jij een bestelwagen en ben jij op zoek naar de voordeligste laadoplossing? Neem contact op.

Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?