Skip to main content

Het vakantieseizoen is ondanks corona in volle gang. Ook dit jaar zijn er weer meer elektrische auto’s op de weg dat zorgt voor een nieuwe manier van rijden naar je vakantiebestemming. Hoe bereid jij je voor en is er überhaupt een laadpaal aanwezig op die specifieke camping?

Een op de drie vakantiegangers neemt geen extra laadpas mee

Vakantiegangers die in het bezit zijn van een elektrische auto en van plan zijn deze vakantie op reis te gaan, hebben altijd een lichte angst om met een lege accu te komen te staan. Dit probleem verschilt per persoon met welke auto hij/zij rijdt en welke laadpas er wordt gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie vakantiegangers geen extra laadpas meeneemt. Aangezien je niet altijd met je huidige laadpas bij de diverse laadpalen in het buitenland terecht kunt, is het advies om een extra laadpas mee te nemen voor je vakantie in het buitenland.

EV-rijders maken voor 96% gebruik van snelladers onderweg in plaats van een normale laadpaal. Op zich geen gekke uitkomst, maar je dient je er wel van bewust te zijn dat er met slechts één laadpas het lastig zal worden om altijd bij een snellader te kunnen laden.

Het meest voordelig laden doe je met de E-Flux laadpas voor slechts €2,95 per maand.

Welke bestemmingen zijn populair onder de elektrische autorijder?

De top 5 van vakantiebestemming voor de vakantie met de elektrische auto in 2020 zijn:

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Nederland
  4. Oostenrijk
  5. Italië

Hieruit kan geconcludeerd worden dat we steeds verdere afstanden gaan afleggen en vertrouwen op de laadpaal dichtheid van Europa. Overigens staat Nederland nog voorop als het gaat om laadpaal dichtheid.

1 op de 2 kiest bewust voor camping met laadpaal

Voor de campingeigenaar is het van belang om te investeren in laadpalen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 2 potentiële bezoekers goed kijkt of er een laadpaal beschikbaar is. Indien dit niet het geval is zal men naar een andere bestemming uitwijken. Het aantal bezoekers kan relatief gezien snel dalen, omdat er steeds meer elektrische autobezitters bijkomen.

De camping blijkt ook de meest favoriete plek als accommodatie tijdens de vakantie van de elektrische autobezitter. Met 27% is de camping verkozen tot de favoriete accommodatie.

Interesse in een laadpaal op jouw camping? E-Flux biedt uitkomst

E-Flux werkt met meerdere partners. De partners bestaan uit laadpaal fabrikanten en installateurs. Voor elke situatie zorgen wij voor de ideale samenwerking. Nadat de laadpalen zijn geplaatst begint het beheer ervan. Ook hierin word je ontzorgd door de E-Flux. Het E-Flux eMobility platform kan gekoppeld worden met verschillende type laadpalen. Alles wordt vanuit één systeem beheerd. Bepaal zelf het tarief, wij sturen de rekening naar de juiste gebruiker en keren de vergoeding maandelijks uit. Vanaf €4 per maand regelen we dit al, inclusief 24/7 support.

Informeer naar de mogelijkheden:

Stuur een e-mail

Bron: elektrischeautovakantie.nl

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?