Al weken staat de wereld op z’n kop. Het dagelijks leven staat nagenoeg stil en de economie ook. Maar wat voor effect heeft deze coronacrisis eigenlijk op de elektrische autobranche?
 
Productie gepauzeerd
 
De auto-industrie ervaart een ongekende schok door het coronavirus. Grote autofabrikanten sluiten haar productielocaties. Het gaat hier om grote namen als Volkswagen, Audi, Tesla en Jaguar. Er rolt voorlopig geen elektrische auto meer van de band. Volkswagen gaf aan dat haar productie in ieder geval tot 19 april stil staat. Na deze datum wil het concern weer open met bijpassende maatregelen, zodat veiligheid en hygiëne in de fabriek zoveel mogelijk worden gewaarborgd.

Batterijcellen uit China

China produceert wereldwijd het grootste aantal batterijcellen. Europese autofabrikanten zijn sterk afhankelijk van de Chinese markt. De aanvoerlijnen zijn op dit moment verstoord doordat overheden landen deels of volledig platgelegd hebben om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tot op heden is de productie in China wel weer langzaam gestart, maar verwacht wordt dat 10% minder geleverd kan worden dit jaar.
 
Geen vuiltje aan de lucht
 
Nu er veel minder vlieg-, vracht- en autoverkeer is merken we dat de lucht met 20 tot 60 procent schoner is ten opzichte van vorig jaar. Naast dit positieve nieuws blijkt uit nieuw onderzoek dat elektrisch rijden ook bijdraagt aan het verlagen van de Co2-uitstoot. Huishoudens die overgaan op elektrisch rijden verlaagt in bijna alle gevallen de netto uitstoot van broeikasgassen. Dit geldt ook als de Co2-uistoot van elektriciteitscentrales op het huidige niveau blijft. Dit laat dus wel degelijk zien dat elektrisch rijden een goede manier is voor een beter leefklimaat met minder luchtvervuiling.
 
Innovatieve ontwikkelingen

Vooralsnog is het niet duidelijk hoeveel effect de coronacrisis heeft op het uitleveren van EV’s in absolute getallen. Voor mensen die toch graag een elektrische auto willen aanschaffen is het zeker raadzaam om te kijken naar occasions. Op ev-database worden tweedehandsmodellen weergegeven. Men is vaak sceptisch over tweedehands elektrische auto’s, maar de degradatie van de batterij valt erg mee. De huidige situatie waarin we ons bevinden geeft ook ruimte voor innovatie. Zoals de nieuwe EV: Geely Icon, deze auto maakt gebruik van speciale technologie waardoor de lucht gezuiverd wordt. De missie hierachter is ‘het isoleren en elimineren van schadelijke elementen in de lucht, inclusief bacteriën en virussen’. ‘’Dit systeem biedt zeker bescherming tegen pest en miltvuur, maar het houdt helaas geen virussen tegen’’ zegt de adjunct-directeur Biodefense and Emerging Diseases aan de Universiteit van Californië in Irvinc.

Door deze onzekere tijden bespaart iedereen op haar portemonnee. Daarom heeft E-Flux het voordeligste laadpas abonnement voor jou. Meer weten ? Neem hier contact met ons op.

 

 

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?