Skip to main content

Sinds de nieuwe bijtellingregels neemt de populariteit voor elektrische auto’s onder de 50K aanschafprijs behoorlijk toe. Zo zijn de levertijden van de Hyundai Kona en Kia e-niro al ruim 12 maanden. De auto’s hebben dezelfde aandrijflijn, maar verschillen toch behoorlijk.

Beide auto’s hebben een accucapaciteit van 64kWh en daarmee een flinke actieradius van 450km in de zomer en 360km in de winter.

Kia e-niro

  • Grote kofferbak
  • Veel beenruimte en hoofdruimte in vergelijking met de Kona
  • Luxe afwerking

Hyundai Kona electric

  • Minder beenruimte dan bij de Kia
  • Auto is compact (fijn met parkeren)
  • Trekt een fractie sneller op dan de Kia

Hoe laad je de Hyundai Kona en Kia e-niro thuis?
Beide auto’s hebben een 7,2kW boordlader. Op 230V kunnen de auto’s maximaal 31A laden. Als dit vermogen gehaald wordt dan bedraagt de volledige oplaadduur 67/7,2 = 9,5 uur.Maar let op: per elektra aansluiting verschilt dit maximale vermogen.

  • 1x35A of 1x40A:Als de auto 31A gebruikt blijft er weinig over voor de rest van het huis. Het is daarom belangrijk om een laadpaal in combinatie met energiemanagement te installeren. De slimme meter of energiemeter communiceert met de auto hoeveel vermogen er beschikbaar is. Zo laadt de auto op vol vermogen wanneer er weinig verbruik is in huis. Bijvoorbeeld ‘s nachts.
  • 3x25A:Met deze aansluiting kan de Kona of e-niro op 23A laden over 1-fase. De laadtijd wordt hierdoor langer (5,3kW per uur), namelijk 13 uur. Om continu op volvermogen te laden is het belangrijk om een fase vrij te houden OF om energiemanagement toe te passen. De geschikte laadpaal is een 1-fase 7,4kW of een 3-fase 22kW.

Snelladen doen de e-niro en de Kona op 80kWh. De meeste DC-laders in Nederland hebben een vermogen van 50kW. Dit komt neer op 60 minuten laden van 10% naar 80% accucapaciteit. Dat komt neer op 360km actieradius. Bij een 100kW DC-lader bedraagt de tijd 45 minuten.

Bekijk laadoplossingen voor Hyundai Kona electric en Kia e-niro.

Complete laadoplossing
Ben jij de gelukkige die een van deze mooie EV’s gaat rijden? E-Flux kan je helpen bij de juiste laadoplossing. Wij werken samen met installatiepartners zodat er altijd een geschikte oplossing binnen jouw budget kan worden gevonden. In ons eMobility platform krijg jij inzicht in sessies en kan je automatisch verrekening van laadkosten instellen. Voor laden onderweg bieden we een voordelige laadpas.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?