Minder tijd. Minder gedoe.

Meer inkomsten.

Feel Free!

Neem gerust contact op

E-Flux is een onafhankelijk platform voor het beheren van laadpalen. Wij richten het beheer in, jij kan online de technische gegevens inzien én aanpassen. Zo blijf je flexibel in de keuze van een laadpaal. En als installateur kan je het platform kosteloos gebruiken.

Wat is het voordeel
voor jouw klant?

 • Een veilige installatie dankzij een deskundig technisch advies
 • Vrijheid: eigen tarieven instellen
 • Laadsessies registreren en verrekenen
Lees verder

Wat levert het jou op?

 • Flexibiliteit: verschillende merken laadpalen combineren
 • Extra inkomsten door vergoeding op laadsessies
 • Tijdbesparing: vanaf afstand technische data laadpalen inzien
Lees verder

Hoe gaat E-Flux
je ondersteunen?

 • Eerste lijn support 24/7 door E-Flux
 • Ondersteuning bij koppeling laadpalen met E-Flux backoffice
 • Inrichten van tarieven in backoffice doen wij samen met klant
Lees verder

Hoe werkt het portaal?

 • Alle technische gegevens in 1 overzicht
 • Configuratie vanaf afstand aanpassen
 • Onderhoud efficiënt inplannen
Hoe werkt het Technical Portal?

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Wij bespreken graag een toekomstige samenwerking.

Ik ben Vincent, wie ben jij?

Veelgestelde vragen

Welke problemen kunnen zich voordoen?

Veelvoorkomende problemen met laadpalen zijn:

 • Stekker laat niet los
 • Laadsessie wordt niet beëindigd
 • Verbinding laadpaal is weggevallen
 • Foutmelding

Alle mogelijke problemen en defecten worden in elke installatiehandleiding per fabrikant beschreven.

Hoe is jullie support en service ingericht?

Wij bieden zelfs een 24/7 supportlijn aan, dus kunnen wij elk moment van de dag iemand helpen. Als het probleem niet direct kan worden opgelost door de supportdesk, dan gaat het waarschijnlijk om een hardware probleem. Dan zullen we contact opnemen met de tweedelijns support, en dat is het installatiebedrijf die de laadpaal geplaatst heeft. Lukt het niet om het probleem op te lossen? Neem dan contact op met de serviceafdeling van de fabrikant. Als je als installateur ervoor kiest om geen service te verlenen dan neemt E-Flux deze rol over.

Wanneer staat de laadpaal live in het platform?

Als de connectie van de ethernetkabel of simkaart groen knippert dan is de laadpaal goed aangesloten met de backoffice van E-Flux.  Als je inlogt in het maintenance platform kan je het laadpaalnummer zoeken. Als het icoontje van de connector groen is dan communiceert de laadpaal met het platform.

Waar vind ik mijn geïnstalleerde laadpalen?

In het Technical Portal vind je een overzicht van de laadpalen die door jou geïnstalleerd zijn, en die gekoppeld zijn aan het beheersysteem van E-Flux.

Bekijk de rondleiding voor alle functionaliteiten van het Technical Portal.

Hoe kan ik een training volgen over laadpalen of E-Flux?

Wij geven trainingen op verschillende locaties. In deze training vertellen wij alle ins en outs over E-Flux. Ook wordt er een gedeelte van de training besteed aan een merk laadpaal. Bekijk alle trainingen.

Hoe kan ik samenwerken met E-Flux?

Ben je installateur en heb je interesse in een samenwerking? Super! Neem snel contact op via 0251 763 800 of per mail.

Hoe weet ik welke laadpaal geschikt is?

Voor het kiezen van een geschikte laadpaal moet je rekening houden met:

 • Hoofdaansluiting: 1-Fase of 3-Fase
 • Dikte van de kabel meterkast naar laadpaal
 • Type auto en batterijcapaciteit. Een elektrische auto met een grotere batterijcapaciteit heeft voor een snelle laadtijd een laadpaal nodig die krachtige stroom kan leveren (22kW). Het laadvermogen van de auto geeft aan hoe snel de auto kan laden.
 • De wens van jouw klanten: verrekenen met werkgever, instellen gastverbruik, Smart Charging etc.
 • De locatie van de laadpaal: hou rekening met een IK-klasse 10 voor openbare locaties.

Bekijk een overzicht van laadpalen die gekoppeld kunnen worden met E-Flux backoffice.

Wat is het verschil tussen installeren met simkaart en ethernetkabel?

De laadgegevens worden via een internetverbinding van de laadpaal naar E-Flux gestuurd. Dit kan via een simkaart of een ethernetkabel. We raden aan om bij locaties waar weinig bereik is (parkeergarage etc.) altijd gebruik te maken van een ethernetverbinding. Afhankelijk van het protocol kan de verbinding met een ethernetkabel eenvoudig tot stand komen. De SOAP-variant van het OCPP-protocol is namelijk lastiger in te stellen dan de JSON-variant.

Let op: bij het gebruik van een ethernetkabel kan de verbinding tussen de laadpaal en de E-Flux beheersysteem verbroken als de firewall van het netwerk wordt aangepast OF als er een nieuw wifinetwerk is. De laadpaal zal dan opnieuw gekoppeld moeten worden.

Wat wordt er bedoeld met Master en Slave?

In een Master/Slave situatie is er slechts 1 slimme laadpaal nodig die door middel van een ethernetkabel de andere laadpalen in de groep slimmer maakt. Hierdoor is het mogelijk om kosten te besparen door maar één laadpaal te kopen die een GSM verbinding heeft. Op deze master worden slaves aangesloten. Niet alle merken bieden deze mogelijkheid maar deze wel:

Wat is Smart Charging?

De Smart Charging functionaliteit van E-Flux wordt toegepast in een Smart Grid. Naast dynamic load balancing (externe hardware oplossing) worden de voertuigen naar prioriteit geladen. Onze intelligente software zorgt ervoor dat alle auto’s in het aangegeven tijdsbestek vol worden geladen, mits er genoeg elektriciteit beschikbaar is. De bestuurder geeft in de E-Flux app aan wanneer hij vertrekt, welke auto hij heeft en wat de batterijstatus is. Op basis hiervan worden de elektrische auto’s naar prioriteit geladen. De klant heeft de mogelijkheid om flexibiliteitskorting in te stellen. Hoe langer de EV-driver blijft staan, des te goedkoper het laden per uur wordt.

Wat is Load Balancing?

Met Load Balancing wordt bedoeld dat een groep laadpalen onderling de beschikbare stroom verdeeld. In de meeste systemen werkt dit door te analyseren hoeveel een voertuig nodig heeft en hoeveel vermogen er beschikbaar is. Op basis van het ingegeven limiet, wordt de stroom verdeeld over de laadpalen, zodat er niet meer stroom wordt gebruikt dan de hoofdaansluiting aan kan.

Static load balancing: het beschikbare vermogen wordt onder de voertuigen verdeeld, hierbij wordt geen rekening gehouden met andere verbruikers op de aansluiting.

Dynamic load balancing: het beschikbare vermogen wat aan de voertuigen geleverd kan worden door één laadpaal of een groep laadpalen wordt beïnvloed door andere verbruikers op de aansluiting zoals huishoudelijke apparatuur of een warmtepomp. Alle verbruikers worden gemeten door een externe energy manager en deze communiceert met het E-Flux platform die de laadpalen aanstuurt. We noemen dit ook wel een Smart Grid. Dit is ideaal voor appartementencomplexen en bedrijfslocaties.

Ik wil een geïnstalleerde laadpaal omzetten naar E-Flux. Wat moet ik doen?

Laadpalen die al geïnstalleerd zijn kunnen overgezet worden op het beheersysteem van E-Flux. Voorwaarde is dat het een laadpaal is die compatibel is. Staat de laadpaal in het overzicht? Dan kan je bij ons een aanvraag indienen. Wij sturen een installatiepakket op met instructies en de simkaart.

Dien een aanvraag in voor het koppelen met E-Flux.

Als de aanvraag is ingediend versturen we direct een offerte voor het gekozen abonnement naar jouw klant. Afhankelijk van de gekozen verbinden (SIM of ethernet) sturen wij een SIM-kaart op. Tijdens de installatie raden wij aan om de installatiehandleiding van de fabrikant te gebruiken. Hierin wordt ook beschreven hoe de laadpaal verbonden moet worden met E-Flux.

Ik wil een laadpaal koppelen die nog niet in jullie lijst staat. Wat moet ik doen?

Neem contact op, wij zullen de aanvraag in behandeling nemen en kijken of dit type laadpaal toegevoegd kan worden. Let op dan alleen laadpalen met OCPP communicatieprotocol gekoppeld kunnen worden.

Welke laadpalen kunnen gekoppeld worden met E-Flux?

Laadpalen die over OCPP-communicatie beschikken kunnen met E-Flux gekoppeld worden. Dit zie je in de specificaties staan als OCPP 1.5 of 1.6. Bekijk hier met welke laadpalen we al een koppeling hebbenPer merk vind je een overzicht van verkooppunten.

Ik wil een laadpaal verkopen, wat is er mogelijk?

Er zijn verschillende laadpalen verkrijgbaar en de meeste worden geleverd zonder een beheersysteem. Dan is het niet mogelijk om laadsessies te registreren en betalingen te regelen. In feite wordt de stroom altijd gratis weggegeven aan gastgebruikers. E-Flux kan aan bijna alle laadpalen gekoppeld worden zolang deze over OCPP-communicatie beschikt. Bekijk hier de laadpalen waarmee wij al een koppeling hebben.

Voor de laadpaaleigenaar hebben wij verschillende abonnementen: Smart Home, Smart Business en Public Pro. Alle functionaliteiten zoals gastgebruik en smart charging zitten in de abonnementen. De klant kan kiezen voor een vast bedrag per maand of een gratis abonnement. Bij deze laatste houden wij een klein bedrag per geladen kWh in om zo onze onkosten te vergoeden.