E-Flux installateurs services

Kies hier de gewenste service

Ondersteuning installatie

Krijg ondersteuning tijdens het installeren van laadpalen.

Klik hier

Instellingen wijzigen

Logo in je laadpaal? Load balancing inrichten? Geen probleem!

Klik hier

Configuratiepakket

Jouw laadpalen op ons platform? Bestel een configuratiepakket!

Klik hier

Klant aanmelden

Klant aanmelden bij E-Flux. Wij regelen de rest.

Klik hier

Uitleg services

Klik op het plus icoon voor een uitgebreidere uitleg van de service.

Ondersteuning installatie

Inrichten Smart Charging Network

Door het gebruik van Smart Network Charging (SCN) van Alfen, wordt het beschikbare vermogen verdeeld binnen het netwerk. Het SCN van Alfen is de meest geavanceerde laadpleintechnologie op de markt. Hierdoor kan het aantal laadpunten oplopen tot tientallen of zelfs honderden laadpunten. Dankzij de slimme technologie wordt vrijgekomen vermogen verdeeld over de beschikbare laadpunten, waardoor er maximaal vermogen wordt toegekend.

Inrichten Dynamic Load Balancing via een Energy Meter

Laadpalen van Alfen kunnen aangesloten worden op een slimme meter. Hierdoor kan de laadpaal rekening houden met het verbruik voor ‘load balancing’. Wanneer je veel stroom verbruikt kan de laadpaal de laadstroom terugschroeven. Als je verbruik afneemt kan de laadpaal je auto juist weer sneller opladen. Indien er geen (geschikte) slimme meter aanwezig is kan er active load balancing via externe energiemeter worden ingesteld. Geschikt: B-Control, Socomec.

Inrichten Dynamic Load balancing via slimme meter

Laadpalen van Alfen kunnen aangesloten worden op een slimme meter. Hierdoor kan de laadpaal rekening houden met het verbruik voor ‘load balancing’. Wanneer je veel stroom verbruikt kan de laadpaal de laadstroom terugschroeven. Als je verbruik afneemt kan de laadpaal je auto juist weer sneller opladen. E-Flux kan dit via de slimme meter instellen op afstand. Dit activeren wij via de P1 poort nadat de laadpaal geinstalleerd is. Let op: Slimme meter dient protocol DSMR 4.0 en hoger te hebben.

Instellingen wijzigen

Aanpassing in de configuratie

E-Flux kan verschillende configuratie instellen vanaf afstand. De volgende aanpassingen kunnen wij verrichten:

  • Ampere aanpassen
  • Plug & Charge identifier instellen
  • Intensiteit LED licht aanpassen
  • Prijs aanpassen Alfen scherm
  • Upgrade licentie

Uploaden Logo in display

E-Flux activeert de mogelijkheid om je logo te personaliseren en past het logo aan op het display.

Inrichten Dynamic Load balancing via slimme meter

Laadpalen van Alfen kunnen aangesloten worden op een slimme meter. Hierdoor kan de laadpaal rekening houden met het verbruik voor ‘load balancing’. Wanneer je veel stroom verbruikt kan de laadpaal de laadstroom terugschroeven. Als je verbruik afneemt kan de laadpaal je auto juist weer sneller opladen. E-Flux kan dit via de slimme meter instellen op afstand. Dit activeren wij via de P1 poort nadat de laadpaal geïnstalleerd is. Let op: Slimme meter dient protocol DSMR 4.0 en hoger te hebben.

RFID-reader activeren

Laadpalen van Alfen kunnen laadpassen accepteren door middel van de RFID-reader. Dit kan worden ingesteld en geactiveerd door E-Flux.

Configuratiepakket

Wil je de huidige laadpalen koppelen aan ons platform? Dat kan! Bij het aanvragen van het configuratiepakket versturen wij je:

  • Simkaart voor jouw laadpaal
  • Uniek laadpaal nummer
  • Sticker met telefoonnummer voor de 24/7 helpdesk
  • Handleiding voor het koppelen van jouw laadpaal

Klant aanmelden

Meld nieuwe klanten aan bij E-Flux. Wij zorgen ervoor dat de klant bewust is van ons platform en dat jij de laadpaal gaat uitrusten met het E-Flux eMobility platform. Zo kun jij je puur focussen op de installatie en wij op de service om de installatie heen.