Skip to main content

26 mei 2021, Amsterdam – Joe Biden wil The beast elektrisch maken! Wij van E-Flux zijn hier heel enthousiast over! In dit artikel lees je alles over Biden’s plannen om de dienstauto elektrisch te maken, de plannen van Biden om Amerika elektrisch te laten rijden én de concurrentiestrijd met China. 

The Beast
Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika heeft bekend gemaakt dat hij, de beroemde presidentiële limousine, bekend als The Beast, elektrisch wil maken. Dit werd door zijn perschef Jen Psaki verklaard tegenover journalisten, nadat de president een Ford-fabriek had bezocht. Biden zou zo snel mogelijke alle dienstauto’s van het Witte huis van elektrische aandrijving willen voorzien. Het elektrificeren van de The Beast gaat nog een hele klus worden. De limousine is de zwaarste gepantserde personenauto ter wereld. De Beast is dus loodzwaar. Om het voertuig genoeg reikwijdte te geven, zou er een enorm accupakket nodig zijn. Het zou de auto, die nu al het gewicht heeft van rond de 8.000 kilogram net als en vrachtwagen, nog zwaarder maken. Het is nog maar de vraag of er genoeg plek is voor zo’n accupakket.

Concurrentiestrijd
Biden die het bezoek aan de fabriek aangreep om nogmaals uit te leggen hoe hij het Amerikaanse volk wil overhalen om elektrisch te gaan rijden; door het uitrekken van subsidies voor elektrische auto-kopers van een totale waarde van 100 miljard dollar. Bovendien, wil Biden 15 miljard dollar vrijmaken voor nieuwe laadpalen en 174 miljard voor CO2 neutrale plannen. Als laatste, wil Biden investeren in de productie van elektrische auto’s en daarvoor noodzakelijke batterijen in de VS. Hiermee wil hij de concurrentiestrijd met China winnen. Het irriteert Biden dat ongeveer 80% van de productiecapaciteit voor accu’s zich nu in China bevindt. Tevens zijn de Chineese autofabrikanten vastberaden de Amerikaanse automarkt te gaan bestormen met hun elektrische modellen.

”Zij zullen deze race niet winnen. Dat kunnen we niet laten gebeuren’’ stelt Biden.

Kies met E-Flux voor de voordeligste laadpas van Nederland!

Bestel E-Flux laadpas

Biden’s plannen om Amerikaanse bevolking elektrisch te laten rijden, hebben voornamelijk te maken met de strijd tegen de klimaatverandering. Hoewel hij daarvoor miljarden uit de staatskans nodig heeft, belooft Biden dat het tot miljoenen goedbetaalde banen zal leiden.

Wist je dat?
Nederland ruim 66.000 openbare laadpalen heeft? Waarvan meer dan tweezuizend snelladers! De Verenigde staten van Amerika heeft maar 41.400 openbare laadpalen. Nederland heeft dus 62,3% meer laadpalen dan de VS. Terwijl de de VS zo’n 231,8 keer zo groot is dan Nederland. Bizar toch? Wil je toch op vakantie met een elektrische auto kies, huur er dan eentje in de staat Californië. Hier staan namelijk de meeste openbare laadpalen. Texas en Florida staan op de tweede plek, maar de Golden State had bijna zeven keer zo veel oplaadpunten as Texas.  Kortom, er is nog genoeg werk aan de winkel voor Biden!

Zelf zorgeloos elektrisch rijden? Kies voor E-Flux!
Wij bij E-Flux kunnen niet wachten totdat alle dienstauto’s van het witte huis elektrisch rijden en alle andere Amerikanen. Rij je zelf elektrisch? En wil je zorgeloos kunnen laden? Kies dan voor de E-Flux laadpas! Met je E-Flux laapas kun je op meer dan 260.000 locaties laden voor de beste prijs! Meer weten over onze laadpassen? Klik hier!

Voor verdere persinformatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Anne Teunissen – Marketing Assistant

Contact
Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?