Jouw ideale laadoplossing

Feel Free!

Kies voor flexibiliteit met E-Flux

E-Flux is een beheersysteem voor laadpalen en laadpassen, en werkt op de meeste laadpalen. Zo blijf je altijd vrij in de keuze van een laadpaal. De abonnementen voor het beheersysteem beginnen bij €2 per maand.

Voordelen E-Flux

  • Laadtarieven instellen
  • Laadverbruik inzien
  • Whitelist aanmaken voor mensen die gratis mogen laden
  • Laadpaal reserveren
  • Technische gegevens updaten (voor installatiebedrijven)
  • Gebruikmaken van onze 24/7 helpdesk
Bestel nu gratis laadpas incl. €10 tegoed

Keuze laadpaal? Hou rekening met

1. De elektrische auto
De meeste laadpalen leveren AC-stroom aan de auto. Deze wordt in de auto omgezet naar DC-stroom. Per auto is het verschillend hoeveel er per uur kan worden omgezet. Zo kan een Tesla 11kWh laden, en een Nissan Leaf 6,6kWh. In het laatste geval zou het dus overbodig zijn om een laadpaal te kopen die 11kW vermogen levert, want dan is 7kW al voldoende. Wil je een laadvoorziening bieden voor klanten en bezoekers? Dan is een laadpaal met minimaal 11kW vermogen een goede keuze die de meeste auto’s snel kan opladen.

2. Locatie
Laadpalen die op publieke locaties geplaatst worden moeten volgens de wet voldoen aan IK-klasse 10, de hoogste beschermingsgraad tegen vandalisme. Afhankelijk van het plaatsingspunt kan je kiezen voor een model die in de grond gemonteerd is, of op de wand gemonteerd wordt. Voor locaties waar weinig bereik is adviseren wij altijd een ethernet-verbinding.

3. Aansluiting in de meterkast
Laadpalen hebben een 1-fase óf 3-fase aansluiting. De meeste Nederlandse huizen hebben een enkelfase aansluiting in de meterkast. Hou daarnaast ook rekening met overbelasting. Kook je op elektriciteit en heb je een elektrische boiler of warmtepomp? Dan heb je grote kans dat de stoppen eruit vliegen als je je auto gaat laden. Met Smart Charging kan je overbelasting voorkomen. Dit wordt vanuit de laadpaal geregeld, en deels vanuit de software (het beheersysteem). Een installatiebedrijf kan hier een goed advies voor geven.

4. Betalen en verrekenen
Misschien heb je met jouw werkgever afgesproken dat alle laadsessies vergoed worden. Dan moet je laadpaal gekoppeld zijn met een beheersysteem, ook wel backoffice genoemd. Hierin worden alle laadsessies bijgehouden. Ook als je laadpalen op een publiek terrein hebt wil je stroom niet gratis weggegeven. Met een beheersysteem kan je zelf tarieven instellen voor laadsessies.