Een flexibele laadoplossing die voor alle bewoners geschikt is.

Feel Free!

Vrijheid om voor geschikte laadoplossing te kiezen

Automatisch verrekenen met bewoner

Omgaan met beperkte aansluiting

Ben je actief in een VvE? Grote kans dat je te maken krijgt met het vraagstuk “laadpalen”. De komende jaren zullen steeds meer mensen elektrisch rijden. Het aanbieden van een laadvoorziening wordt dus steeds belangrijker.

Is er een parkeergarage aanwezig? Dan kan de bewoner zelf een laadpaal aanschaffen. E-Flux is een backoffice systeem die gekoppeld kan worden met verschillende typen laadpalen. Alles wordt vanuit één systeem beheerd door de VVE. De verrekening van stroomkosten wordt door E-Flux geregeld en uitgekeerd aan de VVE.

“Wij zijn als VvE volledig ontzorgd door E-Flux.”

Bekijk project

Wat kost de verrekening bij E-Flux?

Automatische verrekening: geen abonnementskosten voor de VVE. De VVE bepaalt het kWh-tarief, E-Flux verstuurt maandelijks een factuur voor de geladen kosten naar de bewoner of laadpasleverancier. Na ontvangst wordt het geld uitgekeerd aan de VVE. Daarnaast biedt E-Flux 24/7 support.

Ja wij willen als VVE gebruik maken van E-Flux

Jij bepaalt het stroomtarief. Wij regelen de rest.

1

Inventarisatie parkeerplekken

Hoeveel parkeerplekken zijn er nu en in de toekomst nodig om van een laadpaal te voorzien? Vaak kan de installatie al worden voorbereid.
2

Schouw door installateur

Een installateur bepaalt samen met de VVE wat er kan worden aangesloten op de huidige elektra-aansluiting.
3

Keuze laadoplossing

Vervolgens kan er naar een geschikte oplossing worden gekeken. Belangrijk is dat er wordt gewerkt met 1 merk zodat het energiemanagement goed kan worden toegepast. E-Flux kan met verschillende merken dus zijn er meerdere opties mogelijk.
4

Installatiewerkzaamheden

De installatiekosten kunnen per plek worden uitgerekend zodat deze bij de bewoner komt te liggen die gebruik maakt van de laadpaal.
5

Verrekening gebruikte stroom

VVE krijgt toegang tot de E-Flux backoffice waar de tarieven per kWh kunnen worden ingesteld. Uiteraard in overeenstemming met de bewoners. Elke maand factureert E-Flux de laadpas-provider van de bewoner en stort het ontvangen bedrag vervolgens door naar de VVE.