Een flexibele laadoplossing die voor alle bewoners geschikt is.

Feel Free!

Bewoner kiest laadpaal naar wens
Automatisch verrekenen met bewoner
Veel auto’s kunnen laden op beperkte aansluiting

Ben je actief in een VVE? Grote kans dat je te maken krijgt met het vraagstuk “laadpalen”. De komende jaren zullen steeds meer mensen elektrisch rijden. Het aanbieden van een laadvoorziening wordt dus steeds belangrijker.

Is er een parkeergarage aanwezig? Dan kan de bewoner zelf een laadpaal aanschaffen. E-Flux is een backoffice systeem die gekoppeld kan worden met verschillende typen laadpalen. Alles wordt vanuit één systeem beheerd door de VVE. De verrekening van stroomkosten wordt door E-Flux geregeld en uitgekeerd aan de VVE.

Wij regelen het. Jij bepaalt het stroomtarief.

1

Inventarisatie

Welke bewoners rijden elektrisch of gaan dit op korte termijn doen? Hebben zij een volledig elektrische auto of een hybride? Dit heeft namelijk invloed op de capaciteit van de aansluiting.
2

Check elektra installatie met installateur

Een installateur bepaalt samen met de VVE wat er kan worden aangesloten op de huidige elektra-aansluiting.
3

Bewoner schaft laadpaal aan

Vrije keuze voor een merk. E-Flux kan als 1 provider gekoppeld worden aan verschillende merken laadpalen. Omdat de parkeerplaats privé is aangekocht is het niet meer dan logisch dat de bewoner zelf het laadpunt betaalt.
4

Installatiewerkzaamheden

De installatiekosten voor het eigen laadpunt worden betaald door de bewoner. Zijn er andere kosten die gemeenschappelijk bezit betreffen? Overleg of dit onderling wordt verdeeld.
5

Verrekening gebruikte stroom

VVE krijgt toegang tot de E-Flux backoffice waar de tarieven per kWh kunnen worden ingesteld. Uiteraard in overeenstemming met de bewoners. Elke maand factureert E-Flux de laadpas-provider van de bewoner en stort het ontvangen bedrag vervolgens door naar de VVE.

Wat kost de verrekening bij E-Flux?

We bieden twee opties aan: automatische verrekening of handmatig. In het laatste geval kan de VVE zelf de laadsessies exporteren uit het backoffice systeem.

  • Automatisch: geen abonnementskosten voor de VVE. De bewoner betaalt aan E-Flux €0,02 excl. btw voor de verrekening. Dit bedrag wordt bovenop het ingestelde kWh-tarief gezet. De kosten maximeren we op €4 excl. btw per maand per socket, mits er een E-Flux laadpas wordt gebruikt. Lees meer over automatisch verrekenen.
    Voorbeeld: VVE wil €0,18/kWh overhouden. E-Flux stelt €0,20/kWh in. Van de ontvangsten houden wij €0,02/kWh in zodat wij de kosten voor het onderhouden van de backoffice en administratie gedekt hebben.
  • Handmatig: vanaf €2,50 incl. btw per maand per socket. Deze kosten worden maandelijks gefactureerd naar de VVE. Voor de verrekening van de stroomkosten kan de VVE een overzicht downloaden uit de E-Flux backoffice. Dit moet onderling verrekend worden.
Bekijk abonnementen

Neem contact op

Ik ben Gina, wie ben jij?