Laadpalen van ABB

Feel Free!

ABB is een van de grootste fabrikanten van elektronische toepassingen waaronder laadpalen voor elektrische auto's.

Het portfolio van ABB bestaat uit DC-laders van 24 - 350kW en een AC Wallbox tot 22kW. Deze wallbox is beschikbaar met een vermogen van 3,7 kW tot 22 kW. Kan zowel 1-fase als 3-fase worden aangesloten door het aanpassen van instellingen. Installatie kan op de wand of een paal bij woningen of semi-publieke locaties. Altijd 1 socket per lader.

Met een externe energiemeter kan dynamisch het laadvermogen worden bijgestuurd. E-Flux levert hiervoor een oplossing met de B-control energiemeter.

Laadplein
Met een Master en Slave opstelling kan een laadplein worden ingericht. Tussen de laadpalen verdeelt de master het beschikbare vermogen. Een Master en Slave opstelling kan kosten voordelen met zich meebrengen, omdat de slaves een lagere aanschafprijs hebben.

E-Flux eMobiliy platform
De laadpalen van ABB kunnen aan het eMobility platform van E-Flux gekoppeld worden. De verrekening van laadsessies met werkgever wordt hier geregeld, en er kan 24/7 support worden verleend vanuit de online omgeving. Daarnaast kan er vanaf afstand verschillende configuraties worden geactiveerd zoals dynamic load balancing en smart charging. Dit voorkomt een bezoek van de installateur op locatie.

Support

Eerstelijns helpdesk support wordt 24/7 verleend door E-Flux. De installateur is de tweede lijn, die het bij een hardware issue kan opnemen met ABB.

Geschikt voor E-Flux

  • Wallbox ABB Terra
  • DC-laders

Verkrijgbaar bij

Voor particulieren/bedrijven:

Voor installateurs:

Meer info aanvragen

Referentie ABB

”E-Flux is een flexibele, wendbare organisatie die snel kan handelen”. – ABB

Bekijk project

Geleverd inclusief eMobility platform

  • Automatische verrekening van laadkosten met bewoner en werkgever
  • 24/7 support bij laadproblemen
  • Inzicht in laadsessies
Bekijk abonnement