E-Flux

De voordeligste laadpas

Met de E-Flux laadpas weet je zeker dat je altijd en overal je elektrische auto kan opladen voor de beste prijs. Door ons grote netwerk dat bestaat uit meer dan 200.000 laadpunten kun je altijd wel ergens terecht. Kies voor ons orange abonnement of onze laadpas zonder abonnement. Voor privé en zakelijk gebruik. Kies de voordeligste laadpas van Nederland!

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis


Orange - Abonnement

Speciale zomeractie geldig tot 1 september

check
Onbeperkt laden zonder toeslag.
check
Betaal alleen het reguliere tarief van de aanbieder.
check
Groot laadnetwerk met 200.000+ laadpunten.
check
Achteraf betalen via maandfactuur.
check
Maandelijks opzegbaar.

 €2,95 €1,95 per maand incl. btw*

Bestel direct

Het Orange abonnement is voordeliger voor verrekening met de zaak. *De actieprijs is 12 maanden geldig. Daarna wordt het abonnement automatisch omgezet naar €2,95 per maand.

Laadpas zonder abonnement

Pay as you charge - Betaal alleen bij gebruik

check
Betaal per laadbeurt.
check
+ reguliere tarief van de aanbieder.
check
Groot laadnetwerk met 200.000+ laadpunten.
check
Achteraf betalen via maandfactuur.
check
Geen vaste kosten.

€0,29 incl. btw per laadbeurt

Bestel direct

Laadpas zonder abonnement heeft een eenmalige aanschafprijs van €5.

Waar kan ik laden?

Kan ik met de laadpas overal in Nederland laden?

Ja dat kan! In Nederland hebben wij een dekking van 99%. Met de E-Flux laadpas kun je dus overal je elektrische auto opladen. E-Flux laadpassen zijn compatibel met zowel publieke laadpalen als met grote snel-laad stations als Fastned en Ionity.

Laadpas gebruiken in het buitenland

Laadpas gebruiken in België

Ook in België kun je de auto opladen met de E-Flux laadpas. Het laadnetwerk is hier bijna net zo groot als in Nederland. Zo weet je zeker dat je met je EV ook in België veilig van A naar B komt.

Laadpas gebruiken in Duitsland

Als je met je elektrische auto veel onderweg bent in Duitsland dan is de E-Flux laadpas een must! Het laadnetwerk in Duitsland is zeer goed dekkend en bevat voldoende laadpunten om nooit stil te komen staan!

Laadpas gebruiken in de rest van Europa

In de rest van Europa kun je je elektrische auto natuurlijk gewoon opladen met de E-Flux laadpas. Als je veel in het buitenland komt is onze laadpas een zeer goede optie. Check altijd voor je reis onze app voor de beschikbare laadpalen.

Zoek een laadpaal bij jou in de buurt (scrollen)

E-Flux

De meest voordelige Laadpas van Nederland.

Met de E-Flux laadpas laad je je elektrische auto altijd op voor de beste prijs. Kies voor ons orange abonnement als je veel laadt. Laad je iets minder vaak op? Kies dan voor onze laadpas zonder abonnement en betaal alleen wanneer je laadt.

20.000+ EV drivers hebben al een E-Flux Laadpas.

check
De voordeligste Laadpas van Nederland.
check
Groot internationaal laadnetwerk met meer dan 200.000 laadpunten.
check
Achteraf betalen via maandfactuur.
check
Maandelijks opzegbaar.

Hoe werkt het laden van een elektrische auto?

Met deze stappen ben je zo op weg!

Zoek een laadpaal in de buurt via je app of het web.
Open de laadklep en plug de laadkabel in de auto en vervolgens in de laadpaal.
Houd de laadpas voor de kaartlezer. Wacht op het piepsignaal. De sessie start en het blauwe licht gaat branden.
Controleer in de auto of de sessie is gestart. De auto geeft dit meestal aan via het infotainment.
Klaar met laden? Houd de laadpas weer voor de kaartlezer. De meeste laadpalen geven een lichtsignaal wanneer de auto volledig is opgeladen. De laadkabel zal ontgrendelen en je bent ready!

De oplaadtijd

Wat is de oplaadtijd van een elektrische auto?

Bij de overstap van een auto op fossiele brandstoffen naar een EV is een van de meest gestelde vragen: ‘Hoelang duurt het opladen van een elektrische auto?’ Het schrikbeeld is namelijk dat het volledig opladen van een elektrische auto ontzettend lang duurt. Niets is minder waar!

Snelladen

Snelladers zoals bij Fastned en Ionity laden de meeste EV’s binnen 30 minuten voor 80% vol! Deze snelladers vind je vaak langs snelwegen waardoor je je EV ook onderweg snel kunt opladen met behulp van jouw E-Flux laadpas.

Thuis opladen

Hoelang duurt het volladen van de accu van je elektrische auto wanneer je thuis laadt? Dit ligt aan meerdere factoren. Dit is afhankelijk van het soort laadpaal en je auto, maar het opladen van een 'gemiddelde' elektrische auto met een standaard laadpaal (AC) duurt ongeveer tussen de 6 en 10 uur.

Wat is de oplaadtijd van een elektrische auto?

Zakelijke laadpas aanvragen

Ontdek het gemak van onze zakelijke laadpas

Ook voor zakelijk gebruik is de E-Flux laadpas een ideale optie. De werknemer en werkgever worden volledig ontzorgd. Alles wordt automatisch verrekend en uitgekeerd. Echt geen zin meer in papierwerk? Vraag onze zakelijke laadpas aan.

check
Laad op meer dan 200.000 punten in Europa.
check
Voordelig en flexibel €2,44 excl. btw per maand of €0,24 excl. btw per sessie.

check
Uitgebreide factuurspecificatie, 100% fiscusproef.
check
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
check
Maandelijks opzegbaar.

Kosten elektrisch rijden

Wat kost het laden van een elektrische auto?

Dit is afhankelijk van de grootte van de accu. We gaan uit van een middenklasse EV, namelijk de Opel Corsa-e met een accucapaciteit van 45kWh en een gemiddeld verbruik van 170Wh per km. Zie hieronder drie laadscenario's.

Thuis laden

Thuis opladen is natuurlijk de goedkoopste optie. Een kWh stroom kost gemiddeld €0,22 inclusief alle belastingen. Een volle accu kost in dit geval daarom zo’n €9,90 en daarmee kun je ongeveer 265km rijden. De de prijs per kilometer is in dit geval dus €0,037.

Publiek laden

Bij een publieke AC-laadpaal betaal je natuurlijk meer dan thuis, maar het is nog steeds goedkoper dan het voltanken van een benzine of dieselauto. Publiek laden kost gemiddeld €0,33 per kWh; een volle accu kost dus €14,85 en de prijs per kilometer €0,056.

Snelladen

Snelladen is de snelste vorm als het gaat om het opladen van je auto. Echter kost dit wel meer dan ‘normaal’ laden. Het meest gangbare tarief is zo’n €0,60 per kWh. Een volle accu kost zo €27,- waarmee de prijs per kilometer op €0,10 komt te liggen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten die ik betaal voor de E-Flux laadpas?

Bij een orange abonnement betaal je €2,95 per maand aan E-Flux. De overige kosten bestaan maandelijks uit het aantal geladen kWh vanuit de laadpaal eigenaar. Iedere maand worden deze kosten via een automatische incasso of per factuur afgeschreven van je rekening. Je betaalt bij het orange abonnement geen aanschafkosten.

 

Bij een orange pay as you charge abonnement betaal je eenmalig aanschafkosten van €5,- per laadpas en betaal je €0,29 per laadsessie. Dit betekent dat je geen maandelijkse vaste kosten hebt, maar bij elke laadsessie €0,29 betaalt bovenop het reguliere laadtarief van de aanbieder.

Kan ik met jullie laadpas overal in Nederland laden?

In Nederland en de Benelux kun je nagenoeg overal laden met de E-Flux laadpas of tag. In Duitsland hebben wij een dekking van 90% iedere dag streven we naar de 100%!

Hoelang duurt laden?

Het volladen van een accu ligt aan meerdere factoren. Dit is afhankelijk van het soort laadpaal en de auto. Gemiddeld duurt het volladen van een accu tussen de 6 tot 10 uur. Indien je onderweg bent en je accu dreigt leeg te raken, wil je niet 6 tot 10 uur wachten tot voor je accu weer vol is. In dit geval kun je gebruik maken van snelladers. Deze staan vaak gelegen langs snelwegen, bijvoorbeeld FastNed-stations zijn bekend. Bij deze snelladers kun je de accu meestal binnen 30 minuten 80% van je accu volladen. Uiteraard heb je hiervoor ook een laadpas nodig.

Welke laadtarieven worden er gehanteerd in Nederland?

In Nederland zijn er verschillende laadpaal providers actief. Gemiddeld betaal je €0,33 per kWh op publieke laadpunten. E-Flux pashouders krijgen een korting van €0,02/kWh excl. btw op laders uitgerust met de E-Flux backoffice.

Zie hier de specifieke laadtarieven per operator.

Hoe kan ik een extra laadpas aanvragen?

Je kan eenvoudig een extra pas aanvragen via je eigen E-Flux account. Login, ga naar ‘Mijn passen’ en vraag een nieuwe aan. Je kan dit ook voor iemand anders doen. Beide passen komen onder dezelfde factuuraccount.

Levertijd laadpas

Alle bestellingen die wij voor 16:00 uur binnenkrijgen gaan dezelfde dag nog op de post. Dus bestel je voor 16:00 uur op een werkdag, dan ligt die morgen op de deurmat.

Bestel je vrijdag na 16:00 uur of in het weekend, dan zal PostNL dinsdag je laadpas leveren.

Het kan voorkomen dat het langer duurt, maar dit is dan afhankelijk van drukte bij PostNL.

Is de laadpas nog niet geleverd binnen 5 dagen? Neem contact met ons op. Wij kunnen altijd een nieuwe laadpas opsturen.

Met de E-Flux laadpas kan je publiek laden bij de volgende laadpaal providers.

Een laadpaal provider is degene die verantwoordelijk is voor de levering en verrekening van de stroom die uit de laadpaal komt. Een laadpaal provider is niet hetzelfde als laadpaal fabrikant.

E-Flux is zelf ook een laadpaal provider en geen laadpaal fabrikant.

Je kan bijvoorbeeld een Alfen laadpaal hebben met E-Flux als provider. In dat geval kan je er dus publiek laden met de E-Flux laadpas. Met de E-Flux laadpas kan je publiek laden bij laadpalen die beheerd worden door de onderstaande providers:

Abel & Co, Allego, ANWB, Blue corner, Blue current, E-Flux, ENWB, Eneco, EV-Box, EWE, Fastned, FlowCharging, GreenFlux, Ionity, Justplugin, Last Mile Solutions, Mobility+, New Motion, Shell recharge, Vandebron en Vattenfall.

Mijn laadpas is kwijt of gestolen, wat moet ik doen?

Stuur een mailtje naar support@e-flux.nl met je naam en pasnummer. Wij blokkeren de pas voor je. Je kan vanuit de E-Flux dashboard een nieuwe pas of tag aanvragen.

Zit je vraag er niet tussen?

Bekijk onze FAQ pagina voor meer antwoorden.

Download de E-Flux app

Zie op de kaart de locaties waar je kan laden.

Navigeren naar laadlocaties

Eigen laadsessie bekijken

Accountgegevens en facturen inzien

Filteren op aansluitingen en vermogens