Skip to main content

 Elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder, en de actieradius (hoeveel km de auto af kan leggen op een volle accu) verbetert. Na de Hyundai IONIQ is het volgende elektrische model aan de beurt: Hyundai Kona.

Realistische actieradius 400 – 450 km

De Hyundai Kona heeft een accucapaciteit van 64kWh, en vergeleken met andere EV’s in dezelfde prijsklasse is dit een behoorlijk verschil. In prettige omstandigheden (accu’s doen het goed in ongeveer 18-20° Celcius) en met normaal rijgedrag (ja ook gewoon 130km/u waar het mag) komt de Kona zo’n 450km ver op 1 volle accu. En dat is behoorlijk ver voor een elektrische auto. Even vergelijken: een Tesla S 70D (vanaf €90K) heeft een vergelijkbare actieradius.

Even de voordelen samenvatten

+ Prijs/rijbereik: 450 km actieradius, aanschafprijs vanaf €39.195

+ Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid bediening

+ Adaptive cruise control met lane keeping (autopilot functie dus handen mogen van het stuur)

+ 80 kWh DC laden betekent in 45 minuten 400km er bij (bij een 100kW snellader)

Mijn Hyundai Kona electric opladen

De Kona kan op reguliere laadpalen (AC stroom) over 1 fase laden. Dit is jammer want daardoor bedraagt de laadtijd van de Kona ongeveer 12 uur. Gelukkig rijd je de auto vaak niet leeg, zeker als je ook op je werk kan laden. Heb je thuis een mogelijkheid om een laadpunt te installeren? Voor optimaal laadresultaat adviseren wij om Dynamic Load Balancing toe te passen. Een meter kijkt hoeveel stroom er beschikbaar is en geeft dit door aan de laadpaal. Zo voorkom je overbelasting. Bekijk thuislaadpunten en prijzen.

Wil je laadpalen bij je bedrijf plaatsen? Voor het efficient opladen van een Hyundai Kona adviseren wij een 3-fase 22kW laadpaal. Maar het is ook mogelijk om een DC Wallbox te plaatsen die 25kW levert. Dan is de auto binnen 2 uur tot 80% opgeladen.

Kan je niet thuisladen? Gelukkig hebben we in Nederland veel publieke laadpunten. Je hebt dan wel een laadpas nodig. E-Flux biedt een laadpas voor slechts €2,95 incl. btw per maand zonder bijkomende kosten per laadsessie. Wil je een extra laadpas voor je partner? Dan kost de extra pas slechts €1,50 incl. btw per maand. En onthoud: altijd blijven laden! Daarom is een laadpas in alle gevallen een must. Waar je een laadpaal tegen komt; plug je Kona overal in.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?