Skip to main content

20 mei 2021 – Tot op heden is E-Flux overgestapt van optimile naar haar eigen eMobility platform. Dit heeft als gevolg dat de laadpalen van Mennekes niet gekoppeld kunnen worden. Mocht je intresse hebben dan kun je contact opnemen door middel van dit formulier.

De laadpalen van fabrikant Mennekes zijn sinds januari volledig compatibel met het beheersysteem van E-Flux. We zijn blij dat we wederom een A-merk laadpaal hebben gekoppeld. Naast Mennekes is het ook mogelijk ons beheersysteem te koppelen aan Alfen (ICU), ABB, ABL, eNovates, Ecotap, Delta, Schneider Electric en Hager.

De uitdaging van de integratie met Mennekes lag vooral bij de master/slave functionaliteit. Met deze functie kan je tot wel 16 laadpalen door één Master aansturen. Dit gebeurt door middel van de eMobility-Gateway, die ook in een bestaande installatie kan worden toegepast. Via deze gateway communiceren de laadpalen met het E-Flux platform.

Over Mennekes

Mennekes is vooral bekend van de stekkers die aan alle laadkabels zitten en de sockets die in de meeste Europese auto’s als BMW, Volvo en Mercedes verwerkt zijn. De MENNEKES-laadstekker „Type 2“ werd in 2014 de standaardstekker voor het opladen van elektrisch voertuigen in Europa. Daarnaast heeft Mennekes een uitgebreid portfolio van laadpalen. Van wallboxen tot laadpalen voor publieke locaties. Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Mennekes

Mennekes koppelen met E-Flux
Het onafhankelijke beheersysteem van E-Flux kan nu gekoppeld worden met laadpalen van Mennekes. Deze laadpalen worden namelijk zonder geintegreerd beheersysteem aangeboden. Door te koppelen met E-Flux wordt het mogelijk om tarieven in te stellen, vergoedingen voor laadsessies te krijgen, Smart Charging in te regelen en alle data van laadsessies in te zien. Installateurs die Mennekes laadpalen plaatsen hebben met E-Flux de mogelijkheid om een complete oplossingen aan te bieden. Wij regelen het laad-abonnement met de eigenaar van de laadpaal, en de installateur kan na installatie de laadpaal in het Technical Platform zien. Zo wordt het makkelijker om support vanaf afstand te verlenen. Alle eerstelijns support wordt door onze 24/7 helpdesk opgepakt. Heb je al een laadpaal van Mennekes en wil je een laad-abonnement? Deze kan je direct bij ons aanvragen.

 

Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?