Skip to main content

Waarschijnlijk heb je deze termen wel eens voorbij horen komen: MIA en VAMIL. In deze blog leggen we uit wat je hier mee kan doen als bedrijf.

MIA = Milieu-Investeringsaftrek

Koop je een elektrische auto? Dan kan je tot €40.000 aanspraak maken op de MIA-regeling. Dit houdt in dat je 27% van de investering mag aftrekken voor belasting. In een rekenvoorbeeld houdt dit het volgende in:

Je koopt bijvoorbeeld een Jaguar I-pace. De aanschafprijs van deze auto ligt op €83.000. Deze auto komt voor maximaal €40.000 in aanmerking voor MIA. Het netto voordeel bij een belastingtarief van 25% is: 27% x 25% x €40.000 = €2.700

Daarnaast kan je als bedrijf nog investeren in een laadpaal. Is de waarde hoger dan €2.500? Dan kan je met de VAMIL-regeling tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar. Dit bedrag mag volledig van de winst worden afgetrokken, waardoor er een belastingvoordeel ontstaat.

Welke laadpalen voor mijn bedrijf?

Er zijn verschillende typen laadpalen mogelijk voor een bedrijventerrein. Belangrijk is de IK-klasse, deze definieert of een laadpaal een stevige behuizing heeft. Voorkomende laadpalen op bedrijventerreinen zijn: Alfen Eve, KEBA KeContact P30, Circontrol Post eVolve, eNovates Pro Series.

Voor elektrische auto’s met een groot accupakket en een langzame AC-laadtijd is het raadzaam om te kijken voor een compacte snellader. Zoals de DC Wallbox van Delta met 25kW vermogen. Met deze laadpaal is een Jaguar I-Pace of Tesla binnen 4 uur volledig vol geladen. Bij aanschaf van 1 Delta DC Wallbox kan dit al oplopen tot meer dan €6.000 wat kan worden afgetrokken van de winst. Dit levert een mooi voordeel op!

Het eMobility platform voor eigen laadbeheer

Daarnaast is het afrekenen van laadsessies in het eMobility platform van E-Flux iets om goed naar te kijken als bedrijf. Het platform biedt namelijk de mogelijkheid om het eigen beheer van de laadpaal in te richten. Bijvoorbeeld het aanmaken van een whitelist van medewerkers die gratis mogen laden, het instellen van een stroomtarief en het automatisch laten uitbetalen van de vergoeding voor laadkosten. Let ook op dat je als eigenaar van het laadpunt niet gebonden bent aan 1 backoffice systeem, maar kiest voor een simlock-vrije oplossing. Dan ben je altijd vrij om na de looptijd te switchen naar een andere backoffice provider.

E-Flux is een onafhankelijke backoffice provider én officieel verkooppunt van de Delta DC Wallbox. Wij werken samen met vaste installatiepartners of een huisinstallateur als dit gewenst is. Verschillende typen laadpalen kunnen in ons eMobility platform live worden gezet. Voor al onze gebruikers bieden wij 24/7 support.

 

Meer weten? Neem contact op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?