Skip to main content

Binnen Europa lopen Nederlandse bedrijven voorop als het om ontwikkelingen in de EV-sector gaat. De afgelopen jaren neemt het aantal elektrische auto’s in Europa flink toe. Steeds meer bedrijven worden actief in deze markt, bijvoorbeeld voor het bieden van laadoplossingen.

In de afgelopen 2 jaar is de omzet binnen de Nederlandse EV-markt gestegen met 44%, naar 1,3 miljard euro. Dit heeft gezorgd voor een flinke groei in het aantal banen in deze sector, momenteel zijn dat er zo’n 4290. Naar verwachting zijn er in Nederland in 2030 1,7 miljoen laadpalen nodig. Dit biedt veel economische kansen voor alle bedrijven die actief zijn in deze markt. Met name Nederlandse bedrijven lopen voorop met het ontwikkelen en aanbieden van laadinfrastructuur, zo is ook het OCPP protocol ontwikkeld in Nederland.

Internationale koploper

Hoe komt deze groei tot stand? Naast de productie van elektrische auto’s is het ontwikkelen en beschikbaar stellen van laadinfrastructuur net zo belangrijk. Zonder laadpalen kunnen de auto’s niet worden opgeladen. Ook hier loopt Nederland voorop in: ruim 9% van het totaalaantal publieke laadpunten bevindt zich in Nederland.

Software voor laadpalen: onmisbaar in de transitie

Naast hardware speelt software een belangrijke rol in deze transitie. Software maakt communicatie mogelijk tussen auto en laadpaal. Laadsessies kunnen geregistreerd en verrekend worden, maar ook het loslaten van een kabel wordt mogelijk vanaf afstand. Door het eMobility platform van E-Flux wordt de laadinfrastructuur efficiënter.

Het eMobility platform van E-Flux

Het eMobility platform is niet gebonden aan één merk laadpaal, maar kan gekoppeld worden met alle merken laadpalen die over OCPP beschikken. E-Flux heeft al koppelingen met (snel)laders van: ABB, Alfen, Circontrol, Delta, Ecotap, eNovates, Keba, Zaptec, Eaton en EVBox.

Alle laadsessies worden geregistreerd en kunnen verrekend worden. Dit houdt in de laadkosten gefactureerd worden aan de werkgever, en gasten die komen laden. Naast automatische verrekening van laadkosten biedt E-Flux 24/7 helpdesk support en een voordelige laadpas voor laden onderweg.

Ben je bezig met het plaatsen of verkopen van laadpalen, of op zoek naar advies? Wij werken graag samen met bedrijven in deze markt. Neem contact op met ons via:

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?