In April zijn er 15.373 nieuwe auto’s geregistreerd en dat is een daling van 53 procent ten opzichte van april vorig jaar (31.701). De elektrische Kia e-Niro werd het meest verkocht (690 stuks). In totaal zijn er dit jaar 118.458 nieuwe auto’s geregistreerd. Een daling van 20 procent vergeleken met 2019 toen over de eerste 4 maanden 148.152 nieuwe auto’s werden geregistreerd. Dit blijkt uit de officiële verkoopcijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Anderhalvemetereconomie

Langzaamaan start de auto-motive industrie weer op. Het is nog moeilijk te voorspellen of de consumenten en bedrijven nieuwe auto’s zullen gaan kopen. RAI Vereniging en BOVAG wijzen erop dat showrooms gewoon open zijn en met inachtneming van de RIVM-richtlijnen klanten veilig kunnen bedienen, al dan niet langs digitale weg of bijvoorbeeld met een proefit aan huis. Volgens de organisaties is het tevens van groot belang om te blijven inzetten op verduurzaming van het wagenpark via de verkoop van elektrische modellen. Naast de reeds geplande aanschafsubisidies op elektrische auto’s per 1 juli, zijn er ook geruchte over een eventuele slooppremie voor oude auto’s.

Kia Niro – laadoplossing

De Kia e-Niro heeft een groot rijbereik van 440km. Omdat de Kia e-Niro maximaal 31A over 1 fase kan laden adviseren wij om energiemanagement toe te passen. Zo wordt de auto optimaal geladen, zonder dat de aansluiting overbelast raakt.

In het onderstaande overzicht wordt weergegeven welke laadoplossing aansluit bij jouw situatie:

Ik heb een 1x35A aansluiting

  • Laadpaal: 1-fase 32A 7,4 kW
  • Met Dynamic Load Balancing
  • Laadtijd: 8 – 10 uur

Ik heb een 1x40A aansluiting

  • Laadpaal: 1-fase 32A 7,4kW
  • Met Dynamic Load Balancing
  • Laadtijd 8 – 10

Ik heb een 3x 25A aansluiting

  • Laadpaal: 1-fase 32A 7,4kW of 3-fase 32A, 22kW
  • Met Dynamic Load Balancing
  • Laadtijd: 10 – 12 uur

Bekijk ook onze andere EV-modellen hier met de bijbehorende laadoplossing.

Meer weten? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?