Elke kostenbesparing is voor een ondernemer mooi meegenomen. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. En laat nou net de elektrische auto voor zowel een besparing als inkomsten te zorgen.

Geld besparen op autokosten
Elektrisch rijden biedt veel voordelen voor ondernemers. Denk aan lagere onderhoudskosten, vrijstelling van wegenbelasting en motorrijtuigenbelasting. Ook de aanschaf van elektrische auto’s in het bedrijfsleven wordt gestimuleerd. Zo kan je naast de gebruikelijke investeringsaftrek met de MIA-regeling tot 36% extra aftrekken bij het kopen van een elektrische auto. Dit kan een besparing opleveren van €3.600 tot €4.500. De algehele besparing met een volledige elektrische auto komt uit tussen €1.780 en €2.675 per jaar.*

Biedt een laadvoorziening bij je bedrijf
Elektrisch rijden is in opkomst, met name in de zakelijke markt. De kans is groot dat jij nu al te maken hebt met bezoekers die in een Tesla aankomen rijden. Dan is het belangrijk om een laadvoorziening aan te bieden. Want zo bied je een extra service aan klanten, leveranciers en personeel. Maar je wil natuurlijk niet alle stroom gratis weggeven. Met een beheersysteem, ook wel backoffice genoemd kan je per laadpunt eigen tarieven instellen. Met bezoekers die regelmatig komen laden kan je dan een aardig bedrag per jaar overhouden.

Stel dat je aan stroom €0,13 per kWh kwijt bent. Het kWh-tarief dat gasten betalen staat ingesteld op €0,20. Met een gemiddeld laadverbruik van 2,500kWh per laadpaal per jaar kan je al snel €175 aan jaarlijkse winst per laadpaal overhouden. En met de snelle toename van elektrische auto’s op de weg zal dit bedrag de komende jaren alleen maar groter worden.

Flexibele laadoplossing
Er zijn veel verschillende typen laadpalen die je kan plaatsen bij jouw bedrijf. Het beheersysteem geeft de vrijheid om tarieven in te stellen, maar ook om slim om te gaan met de beschikbare stroom. Om te voorkomen dat de aansluiting overbelast raakt is het belangrijk om laadpalen zo in te stellen dat ze het geleverde vermogen kunnen aanpassen, afhankelijk van de auto’s die aan het laden zijn. Dit wordt ook vanuit het beheersysteem geregeld. E-Flux biedt een beheersysteem waarbij dit mogelijk is. Samen met een (huis)installateur kijken wij naar de beste oplossing die ook past binnen jouw budget.

*Vergelijking benzineauto die 1/15 en 1/20 rijdt met Nissan Leaf op basis van 30.000km per jaar. Afhankelijk van het laadpunt kunnen de kosten per kWh verschillen. Bekijk de bron.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?