Skip to main content

Het Chinese Xiaomi heeft aangekondigd aankomende 10 jaar zo’n 8,5 miljard euro te investeren in het ontwikkelen van eigen elektrische auto’s. In dit artikel lees je alles over de plannen van Xiaomi omtrent het ontwikkelen van hun eigen elektrische auto’s.

Geruchten
Het gerucht ging al langer in de rondte maar Xiaomi heeft afgelopen maand bevestigd dat het bedrijf inderdaad elektrische auto’s gaat ontwikkelen. Het bedrijf gaat aankomende 10 jaar zo’n 8,5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van eigen elektrische auto’s. Een losstaande divisie van Xiaomi moet met 1,2 miljard euro de ontwikkelingen van ‘’slimme voertuigen’’ in gang gaan zetten. Dat heeft Xiaomi in hun beursdocument gemeld. De eerste elektrische auto van Xiaomi zou rond 2023 op de markt moeten verschijnen. Daarnaast zouden de elektrische auto’s van Xiaomi makkelijk moeten kunnen verbinden met andere apparaten van Xiaomi.

De Chineese tech gigant
Xiaomi is de op twee na grootste producent van smartphones ter wereld. Door auto’s toe te voegen aan hun product portfolio hoopt het bedrijf minder afhankelijk te worden van zijn telefonietak, dat nu een groot deel van de omzet levert, maar waarvan de winstmarges erg klein zijn. Dat Xiaomi zich bezig gaat houden met het produceren van elektrische voertuigen is niets nieuws. Het bedrijf houdt zich namelijk al even bezig met het produceren van onder andere elektrische stepjes en e-scooters. Hierdoor is de keuze voor het ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s een logische stap.

Apple & Huawei
Xiaomi lijkt hiermee de andere grote tech-bedrijven te volgen. Apple werkt namelijk al langer aan een zelfrijdende elektrische auto, evenals het Chinese Huawei dat ook de elektrische automarkt zou willen betreden. Echter is het nog onzeker wanneer de tech-bedrijven hun auto’s willen introduceren. Google-zusterbedrijf Waymo test ook al verschillende jaren hun eigen zelfrijdende auto’s op de wegen van de Verenigde Staten van Amerika. De bedrijven rekenen erop dat de elektrische auto’s steeds meer kunnen worden verbonden met elkaar en met andere zaken zoals stoplichten. Daardoor zien de grote tech-bedrijven een kans om de concurrentiestrijd aan te gaan met bestaande autofabrikanten.

Wij bij E-Flux zullen de technologische ontwikkelingen van de tech giganten op de voet volgen! Jij ook? Meer weten over E-Flux en onze laadpassen en ons eMobility platform. Klik hier!

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:
Anne Teunissen – Marketing Assistant
E-mail: marketing@e-flux.nl

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?