Het laadnetwerk door Europa is de laatste jaren flink uitgebreid. Op vakantie met een elektrische auto kan dus prima, maar zoals het gezegde luid: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom volgen hier een aantal tips.

1. Laadlocaties en route
Zoek langs de route verschillende snellaadstations waar je binnen een kortere tijd jouw auto weer kan opladen. Houdt hierbij rekening met het maximale laadvermogen. Dit verschilt per auto.

2. Laadpassen en apps
Laadpunten op de route gevonden? Goed bezig, maar check ook of deze publiek toegankelijk zijn. Daarnaast worden er per laadpaal-aanbieder andere autorisatie en betaalmethodes gehanteerd, bijvoorbeeld met een app of sms. Download van tevoren de benodigde app. Kan je alleen met een sms een laadsessie starten? Dit werkt alleen in je thuisland. Een goede voorbereiding door verschillende laadpassen mee te nemen kan ook geen kwaad.

3. Bepakt en bezakt op reis
Houd rekening met het gewicht van de auto. Zo kan een dakkoffer al 15-30% meer verbruik opleveren. Hoe zwaarder de auto, des te hoger het verbruik zal zijn.

4. Accommodatie met laadvoorziening
Als je een overnachting boekt tijdens je reis of op je eindbestemming, check dan of daar een laadvoorziening aanwezig is. Dan kun je de volgende dag weer met een volle accu op pad. Via Booking.com, vind je eenvoudig een accommodatie met een laadvoorziening. Tijdens het zoeken kun je filteren op ‘Oplaadpunt voor elektrische voortuigen’.  Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen met het hotel. Overnacht je op een camping? Dan is het handig om een camping adapter aan te schaffen.

5. Leg een laadkabel in de auto
In de winter slaat de accu van de elektrische auto minder energie op, logischerwijs kan je hierdoor minder ver rijden. Probeer elke dag op te laden en leg een oplaadkabel in je auto, zo kan je altijd en overal je auto opladen indien nodig.

6. Overweeg de aanschaf van een mobiele lader
Een mobiele lader is een laadkabel met aan een kant van de kabel een type 1 of een type 2 stekker en aan de andere kant een stekker voor het normale stopcontact. Met een mobiele lader kan je dus je elektrische of hybride auto opladen via een normaal 230V stopcontact. Dat kan handig zijn als je onderweg geen openbaar laadpunt vindt of als er zich niet een openbaar laadpunt in de buurt bevindt.

Een E-flux gebruiker is onlangs met haar Nissan Leaf EV op vakantie gegaan naar Oostenrijk. Benieuwd naar hoe zij dit heeft ervaren? Lees haar verhaal hier. 

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?