Neem de stap met het meest eerlijke en betaalbare beheersysteem voor élk laadpunt in Nederland

Feel Free!

Combineer laden én parkeren in 1 tarief
Verschillende merken plaatsen binnen 1 gemeente? Geen probleem
Maak laden aantrekkelijk door het instellen van eigen tarieven

In 2025 rijden er in Nederland 1 miljoen elektrische auto’s rond. Per elektrische auto is er 1,5 laadpaal nodig. Het plaatsen van publieke laadpunten is daarom hard nodig. Is jouw gemeente zich al aan voorbereiden op de toekomst? Met E-Flux ben je flexibel om een laadpaal te selecteren die geschikt is voor de openbare ruimte. De investering terugverdienen kan door zelf laadtarieven in te stellen, en deze aantrekkelijk te maken zodat de laadpalen optimaal gebruikt worden.

Wij bieden een beheersysteem die gekoppeld kan worden aan verschillende soorten laadpalen. Jij bent dus vrij om een laadpaal te kiezen die past binnen het budget. Je kan zelf de laadtarieven instellen, zo is het mogelijk om één tarief voor parkeren en laden in te stellen, of andere tarieven gedurende de nacht. Wij regelen de uitbetaling van de laadsessies en 24/7 support.

Laat ons je helpen

Bel gerust: +31 (0)251 763 800

Zo gaat het in zijn werk:

1

Gesprek samen met installatiebedrijf en E-Flux voor het vaststellen van wensen en doelen

2

Vanuit het installatiebedrijf worden er verschillende laadpaal-opties voorgelegd

3

Na akkoord offerte worden de publieke laadpunten geïnstalleerd

4

Samen met E-Flux de laadtarieven en parkeertarieven vaststellen

5

Maandelijkse rapportage en uitbetaling van laadsessies aan de gemeente

6

24/7 supportlijn voor hulp bij laden

Waarom iedereen in Noorwegen elektrisch wil rijden

View Project

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik ben Vincent, wie ben jij?

Neem contact met mij op.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik inzicht in de laadsessies in mijn gemeente?

Wij maken een E-Flux account voor je aan. Hier kan je de locaties van de laadpalen vinden en een overzicht van alle laadsessies. Deze kunnen eenvoudig worden gedownload in een Excel overzicht.

Wie kan er laden bij laadpalen die gekoppeld zijn met E-Flux?

Iedereen met een elektrisch voertuig kan laden bij E-Flux. EV-drivers beschikken bijna altijd over een laadpas die zij hebben verkregen bij een laadpasaanbieder. Deze laadpasaanbieders zijn compatible met E-Flux. Daarnaast is er nog een mogelijkheid voor EV-drivers om direct te betalen voor de laadsessie met de E-Flux app. Hier zitten wel extra kosten aan verbonden.

Hoeveel kost het E-Flux beheersysteem?

Voor het gebruik maken van E-Flux als beheersysteem vragen wij een vergoeding. Voor gemeentes hebben wij het Public Pro abonnement. Je kan kiezen voor een vast bedrag (vanaf €2,5 per maand per socket) of een gratis abonnement. Bij de gratis versie betaal je geen maandelijkse kosten maar dan houden wij een klein bedrag per geladen kWh in. Meer weten? Neem contact op.

Hoe wordt het betalingsverkeer geregeld?

EV-drivers maken gebruik van een laadpas om op publieke laadpunten te kunnen laden. E-Flux kan inzien wie er op jouw laadpalen hebben geladen. Wij verzamelen het geld door factureren te sturen naar de bedrijven die laadpassen uitgeven. Het geld voor alle laadsessies ontvang je maandelijks op je rekening. Jij hoeft dus niks anders te doen dan het instellen van laadtarieven.

Kan ik parkeertarieven en laadtarieven combineren?

Je bent vrij om eigen tarieven in te stellen. Met onze Park2Charge mogelijkheid kan je een uurtarief instellen waarbij parkeren en laden gecombineerd wordt in één prijs.

Kan ik flexibele laadtarieven instellen?

Binnenkort wordt het bij E-Flux mogelijk een flexibele tariefstructuur in te richten. Dan wordt het mogelijk om voor nachturen een lager tarief in te stellen en in het weekend bijvoorbeeld een hoger tarief.

Hoe wordt de installatie, service en onderhoud geregeld?

E-Flux levert geen laadpalen maar alleen het beheersysteem. Het installatiebedrijf geeft een technisch advies over de laadpalen die geplaatst kunnen worden. Samen met de installateur zorgen wij dat de laadpalen live komen in het beheersysteem van E-Flux. Wij zullen uitleg geven over het instellen van tarieven en het inzien van laadgegevens.

Eerstelijns support wordt door de 24/7 helpdesk van E-Flux geregeld. Als iemand problemen heeft met laden zoals een kabel die vast zit, of bijvoorbeeld zijn laadpas kwijt is dan kunnen wij direct helpen. Het onderhoud van de laadpaal wordt door de installateur uitgevoerd, die dit met jou zal afstemmen.

Welke laadpalen zijn geschikt voor de openbare ruimte?

Voor laadpalen in de openbare ruimte is het belangrijk dat deze robuust zijn en vandalismeproef zijn. De IK-classificatie geeft aan hoe goed een product tegen een stootje kan. IK10 is de hoogst mogelijke classificatie en wordt aangeraden voor een laadpaal op een openbare locatie. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de parkeerplekken kan je kiezen voor een laadpaal met 2 sockets. Dit betekent dat er twee auto’s tegelijk kunnen laden. Naar de toekomst toe zullen de auto’s een steeds grotere accucapaciteit hebben. Daarom is het handig om een laadpaal te plaatsen die genoeg vermogen kan leveren, bijvoorbeeld 22kW.

Wat is het belang van een beheersysteem?

Met een beheersysteem wordt het mogelijk om laadsessies te registreren en gebruikers te laten betalen voor het laden. Met E-Flux kan je je eigen laadtarieven in te stellen. Omdat ons platform onafhankelijk van de laadpaal werkt ben je zelf vrij om een merk en type laadpaal te kiezen. Jij stelt de tarieven in, wij zorgen ervoor dat maandelijks de vergoedingen voor de laadsessies worden uitbetaald.

Hoe kan ik de investering in laadpalen financieren?

Door laadtarieven in te stellen zorg je voor een terugkerende inkomstenstroom. Hiermee kan je de investering in laadpalen eenvoudig terugverdienen. De tarieven kunnen op verschillende manieren worden ingesteld: per uur, per kWh en een starttarief.