Deel optimaal parkeergemak met het meest flexibele beheersysteem voor elk laadpunt in Nederland.

Feel Free!

Park2Charge

Verdien geld met je laadpalen. Combineer parkeren en laden in één tarief.

Smart Grid

Voorkom overbelasting door auto's slim te laden.

Flexibiliteit

Eenvoudig uitbreiden van laadpalen. Ongeacht het merk.

In 2025 rijden er in Nederland 1 miljoen elektrische auto’s rond. Het aantal elektrische auto’s die jouw parkeergelegenheid bezoeken zal de komende jaren gaan verdubbelen. Dus hoe meer laadpalen jij hebt, hoe meer bezoekers er zullen komen. Heb jij al geïnvesteerd in laadpalen voor je parkeerterrein? Met E-Flux ben je vrij om een laadpaal naar wens te kiezen. Het beheren van de laadpalen kan vanuit één overzicht in ons platform. Integreren met je huidige systeem? Alles is mogelijk.

Laat ons je helpen

Bel gerust: +31 (0)20 763 06 20

Zo gaat het in zijn werk:

1

Gesprek samen met (huis)installateur voor een technisch advies

2

Kies de laadoplossing die het beste past binnen jouw budget

3

Installatie van de laadpalen in jouw parkeerfaciliteit

4

Samen met de installateur stellen wij een Smart Grid in om overbelasting te voorkomen

5

De tarieven instellen voor het gebruik van de laadpalen

6

Elke maand krijg je de vergoedingen voor laadsessies gestort op je rekening

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik laadgegevens in zien?

In je E-Flux account kan je de gegevens van jouw laadpalen zien en alle activiteit. De laadgegevens kan je exporteren naar Excel.

Hoe wordt het betalingsverkeer geregeld?

EV-drivers maken gebruik van een laadpas om op publieke laadpunten te kunnen laden. E-Flux kan inzien wie er op jouw laadpalen hebben geladen. Wij verzamelen het geld door factureren te sturen naar de bedrijven die laadpassen uitgeven. Het geld voor alle laadsessies ontvang je maandelijks op je rekening. Jij hoeft dus niks anders te doen dan het instellen van laadtarieven.

Kan ik parkeertarieven en laadtarieven combineren?

Je bent vrij om eigen tarieven in te stellen. Met onze Park2Charge mogelijkheid kan je een uurtarief instellen waarbij parkeren en laden gecombineerd wordt in één prijs. We bespreken graag de mogelijkheden om te integreren met jouw huidige betaalsysteem.

Hoe ga ik om met elektrische auto’s en een beperkte elektra aansluiting?

Vanzelfsprekend kost het laden van elektrische auto’s stroom en dat kan druk geven op de aansluiting. Je wil kosten wat het kost voorkomen dat de aansluiting overbelast raakt. Dus is het belangrijk om de laadinfrastructuur hierop in te richten. Dat kan met een Smart Grid. In de software worden de technische gegevens van de hoofdaansluiting en laadpalen ingevoerd. Door middel van een slimme meter, extern of in de laadpaal, wordt er gecommuniceerd met het beheersysteem. Zo wordt er gezorgd dat het limiet niet overschreden wordt. Niet alle laadpalen beschikken over deze slimme meter, soms moet er een aparte slimme meter geïnstalleerd worden.

Hoe kan ik de investering in laadpalen financieren?

Door laadtarieven in te stellen zorg je voor een terugkerende inkomstenstroom. Hiermee kan je de investering in laadpalen eenvoudig terugverdienen. Je kan de tarieven instellen zoals jij wilt: per uur, per kWh en een starttarief.

Hoe wordt het betalingsverkeer geregeld?

EV-drivers maken gebruik van een laadpas om op publieke laadpunten te kunnen laden. E-Flux kan inzien wie er op jouw laadpalen hebben geladen. Wij verzamelen het geld door factureren te sturen naar de bedrijven die laadpassen uitgeven. Het geld voor alle laadsessies ontvang je maandelijks op je rekening. Jij hoeft dus niks anders te doen dan het instellen van laadtarieven.

Hoe kan ik laadgegevens in zien?

In uw E-Flux-account ziet u de details van uw laadstations en alle activiteiten. U kunt de laadgegevens exporteren naar Excel.

Hoe wordt de installatie, service en onderhoud geregeld?

E-Flux levert geen laadpalen maar alleen het beheersysteem. Heb je al een huisinstallateur? Dan gaan wij graag samen met hem in gesprek om jou het beste advies te geven. Het is namelijk belangrijk dat de installatie en het technisch advies door een erkend installateur wordt uitgevoerd. Eerstelijns support kan door E-Flux worden opgepakt. Wij hebben een 24/7 helpdesk. Maar je kan er ook voor kiezen om dit binnen het eigen supportteam op te pakken. Vanuit het platform van E-Flux kan je met een druk op de knop support verlenen, zoals het beëindigen van een laadsessie als iemand zijn pas kwijt is, of het ontkoppelen van een laadkabel.

Welke laadpalen zijn geschikt voor mijn parkeerfaciliteit?

Voor laadpalen op (semi) openbare locaties zoals parkeerterreinen en garages is het belangrijk dat deze robuust zijn en vandalismeproef zijn. De IK-classificatie geeft aan hoe goed een product tegen een stootje kan. IK10 is de hoogst mogelijke classificatie en wordt aangeraden voor een laadpaal op een openbare locatie.

Heb je een parkeergarage waar een slechte gsm-ontvangst is? Dan adviseren wij om de laadpaal te installeren met een vaste internetkabel. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de parkeerplekken kan je kiezen voor een laadpaal met 2 sockets. Dit betekent dat er twee auto’s tegelijk kunnen laden. Naar de toekomst toe zullen de auto’s een steeds grotere accucapaciteit hebben. Daarom is het handig om een laadpaal te plaatsen die genoeg vermogen kan leveren, bijvoorbeeld 22kW. Om ervoor te zorgen dat je elektra aansluiting niet overbelast raakt is het goed om een Smart Grid in te stellen. Voor een groot gedeelte regelt de software van E-Flux dit, maar de laadpaal moet wel een Smart Charging functionaliteit hebben.

Wat is het belang van een beheersysteem?

Met een beheersysteem heb je de mogelijkheid om bezoekers te laten betalen voor hun laadsessies. Met E-Flux kan je je eigen laadtarieven in te stellen. Omdat ons platform onafhankelijk van de laadpaal werkt ben je zelf vrij om een merk en type laadpaal te kiezen. Support verlenen wordt ook makkelijk. Zo kan je al met één druk op de knop een laadkabel ontkoppelen als deze vastzit.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Ik ben Paul, wie ben jij?

Neem contact met mij op.