Deel optimaal parkeergemak met het meest flexibele beheersysteem voor elk laadpunt in Nederland.

Feel Free!

Vrijheid om eigen laadtarieven in te stellen
Flexibel naar de toekomst: eenvoudig uitbreiden van laadpalen
Energiemanagement

Onafhankelijke backoffice

Met een onafhankelijke backoffice kunnen verschillende merken laadpalen vanuit één backoffice beheerd worden. Waarom is dit nodig? Omdat je vanuit een backoffice eigen laadtarieven kan instellen, laadsessies kan verrekenen met gasten en bepaalt wie er gratis mogen laden. Jij kiest de laadpalen uit, dit kunnen verschillende merken zijn. E-Flux regelt de automatische verrekening en biedt 24/7 support.

Bekijk abonnementen

E-Flux kan gekoppeld worden
met de volgende merken

Klik op een merk voor meer details

Zo gaat het in zijn werk:

1

Gesprek samen met (huis)installateur voor een technisch advies

2

Kies de laadoplossing die het beste past binnen jouw budget

3

Installatie van de laadpalen in jouw parkeerfaciliteit

4

Samen met de installateur stellen wij een Smart Grid in om overbelasting te voorkomen

5

De tarieven instellen voor het gebruik van de laadpalen

6

Elke maand krijg je de vergoedingen voor laadsessies gestort op je rekening

Laat ons je helpen

Bel gerust: +31 (0)20 763 06 20

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de installatie, service en onderhoud geregeld?

E-Flux levert geen laadpalen maar alleen het beheersysteem. Het installatiebedrijf geeft een technisch advies over de laadpalen die geplaatst kunnen worden. Samen met de installateur zorgen wij dat de laadpalen live komen in het beheersysteem van E-Flux. Wij zullen uitleg geven over het instellen van tarieven en het inzien van laadgegevens.

Eerstelijns support wordt door de 24/7 helpdesk van E-Flux geregeld. Als iemand problemen heeft met laden zoals een kabel die vast zit, of bijvoorbeeld zijn laadpas kwijt is dan kunnen wij direct helpen. Het onderhoud van de laadpaal wordt door de installateur uitgevoerd, die dit met jou zal afstemmen.

Hoe wordt het betalingsverkeer geregeld?

EV-drivers maken gebruik van een laadpas om op publieke laadpunten te kunnen laden. E-Flux kan inzien wie er op jouw laadpalen hebben geladen. Wij verzamelen het geld door de laadpasleveranciers te factureren voor deze laadsessies. Het geld voor alle laadsessies ontvang je maandelijks op je rekening. Jij hoeft dus niks anders te doen dan het instellen van laadtarieven.

Kan ik parkeertarieven en laadtarieven combineren?

Je bent vrij om eigen tarieven in te stellen. Het is ook mogelijk om een uurtarief in te vullen waarbij je laden en parkeren kan combineren.

Kan ik laden met een beperkte elektra aansluiting?

Vanzelfsprekend kost het laden van elektrische auto’s stroom en dat kan overbelasting veroorzaken op de aansluiting. Per laadpaalfabrikant wordt er een oplossing geboden voor Dynamic Load Balancing, bijvoorbeeld door een externe energiemeter te installeren. Deze meet hoeveel vermogen er beschikbaar is, en geeft dit door aan de laadpaal. E-Flux stelt het energiemanagement in zodat alles goed functioneert.

Hoe wordt het betalingsverkeer geregeld?

EV-drivers maken gebruik van een laadpas om op publieke laadpunten te kunnen laden. E-Flux kan inzien wie er op jouw laadpalen hebben geladen. Wij verzamelen het geld door factureren te sturen naar de bedrijven die laadpassen uitgeven. Het geld voor alle laadsessies ontvang je maandelijks op je rekening. Jij hoeft dus niks anders te doen dan het instellen van laadtarieven.

Hoe kan ik laadgegevens in zien?

In uw E-Flux-account ziet u de details van uw laadstations en alle activiteiten. U kunt de laadgegevens exporteren naar Excel.

Hoe wordt de installatie, service en onderhoud geregeld?

E-Flux levert geen laadpalen maar alleen het beheersysteem. Heb je al een huisinstallateur? Dan gaan wij graag samen met hem in gesprek om jou het beste advies te geven. Het is namelijk belangrijk dat de installatie en het technisch advies door een erkend installateur wordt uitgevoerd. Eerstelijns support kan door E-Flux worden opgepakt. Wij hebben een 24/7 helpdesk. Maar je kan er ook voor kiezen om dit binnen het eigen supportteam op te pakken. Vanuit het platform van E-Flux kan je met een druk op de knop support verlenen, zoals het beëindigen van een laadsessie als iemand zijn pas kwijt is, of het ontkoppelen van een laadkabel.

Welke laadpalen zijn geschikt voor mijn parkeerfaciliteit?

Voor laadpalen op (semi) openbare locaties zoals parkeerterreinen en garages is het belangrijk dat deze robuust zijn en vandalismeproef zijn. De IK-classificatie geeft aan hoe goed een product tegen een stootje kan. IK10 is de hoogst mogelijke classificatie en wordt aangeraden voor een laadpaal op een openbare locatie.

Heb je een parkeergarage waar een slechte gsm-ontvangst is? Dan adviseren wij om de laadpaal te installeren met een vaste internetkabel. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de parkeerplekken kan je kiezen voor een laadpaal met 2 sockets. Dit betekent dat er twee auto’s tegelijk kunnen laden. Naar de toekomst toe zullen de auto’s een steeds grotere accucapaciteit hebben. Daarom is het handig om een laadpaal te plaatsen die genoeg vermogen kan leveren, bijvoorbeeld 22kW. Om ervoor te zorgen dat je elektra aansluiting niet overbelast raakt is het goed om een Smart Grid in te stellen. Voor een groot gedeelte regelt de software van E-Flux dit, maar de laadpaal moet wel een Smart Charging functionaliteit hebben.

Wat is het belang van een beheersysteem?

Met een beheersysteem heb je de mogelijkheid om bezoekers te laten betalen voor hun laadsessies. Met E-Flux kan je je eigen laadtarieven in te stellen. Omdat ons platform onafhankelijk van de laadpaal werkt ben je zelf vrij om een merk en type laadpaal te kiezen. Support verlenen wordt ook makkelijk. Zo kan je al met één druk op de knop een laadkabel ontkoppelen als deze vastzit.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Ik ben Paul, wie ben jij?

Neem contact met mij op.