Rijksoverheid, provincies en gemeenten trekken 30 miljoen euro uit voor het installeren van 100.000+ extra laadpalen binnen Nederland. Toenemend aantal elektrische auto’s heeft ook behoefte om opgeladen te worden. Het plan sluit aan op het klimaatakkoord.

Om alle investeringen te bekostigen zal Rijksoverheid €15 miljoen inleggen, en de lokale overheden zullen hetzelfde bedrag investeren. Aanbieders van laadpalen zullen het grootste gedeelte van de investering voor hun rekening nemen. Via publieke tenders kunnen zij opdrachten winnen om tienduizenden laadpalen te installeren.

550 nieuwe laadpalen per dag

Met oog op het doel van 1,9 miljoen elektrische auto’s in 2030 zullen er zo’n 1,7 miljoen laadpalen benodigd zijn om in de laadbehoefte te kunnen voorzien. Omgerekend betekent dit dat er in 2021 al 213 nieuwe palen per dag geïnstalleerd worden, en in 2025 zijn dit er 550 per dag. De teller staat nu op ongeveer 56.000 laadpunten en 1308 snellaadpunten

Slim omgaan met laadlocaties

Naast laden in woonwijken en bedrijfslocaties zullen er meer laadpalen geplaatst worden op locaties waar men voor een periode parkeert. Zoals bij horecazaken of de supermarkt. De extra oplaadmogelijkheden zijn volgens het ministerie nodig voor een verdere doorbraak van elektrisch rijden, met als doel dat alle nieuwe auto’s in 2030 volledig elektrisch zijn.

Laadvoorziening voor woning, werknemer of gasten? Kies voor onafhankelijkheid

Voor bedrijven is het dus zeker raadzaam om voorbereid te zijn op de groei van elektrische auto’s. Kies voor een onafhankelijke laadoplossing zoals die van E-Flux. De onafhankelijke backoffice kan met meer dan 10 verschillende merken laadpalen gekoppeld worden. Met onze backoffice ben je altijd verzekerd van 24/7 support. Zo kunnen wij op elk moment van de dag een vastzittende kabel vanaf afstand loslaten. Daarnaast biedt onze backoffice inzicht in laadsessies en automatische verrekening met werkgever of gasten. Het abonnement is vanaf €3 per maand.

Geen laadpaal maar wel een laadpas

E-Flux biedt een extra voordelige laadpas waarmee je overal kunt laden binnen Nederland. Met E-Flux betaal je nooit te veel voor een laadsessie, omdat we een 1-op-1 tarief hanteren. Daarnaast krijg je 24/7 support bij problemen of vragen. De laadsessies worden per maand overzichtelijk gemaild op één factuur.

Informeer naar de mogelijkheden:

Telefoonnummer: +31 20 763 06 20

Whatsapp: +31 6 51 22 49 16

Stuur een e-mail

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?