Afgelopen week is de OCPI-koppeling tussen EV-BOX en E-Flux tot stand gebracht. Met dit nieuwe communicatieprotocol kunnen laadpaal-operators en laadpas-providers realtime data uitwisselen. E-Flux heeft sinds maart ook een directe koppeling met Fastned.

Waarom OCPI?
OCPI is een peer to peer connectie tussen 2 systemen (MSP en CPO). Het is een modern protocol waardoor rijkere data eenvoudiger verstuurd, ontvangen en verwerkt kan worden. Communicatieprotocollen zijn noodzakelijk voor roaming, de mogelijkheid dat je met je laadpas op verschillende laadpalen kan laden. Naast OCPI zijn er ook centrale systemen waar laadpaal-operators en pasproviders bij zijn aangesloten.

OCPI biedt voordelen voor de EV-driver:
·      Synchronisatie laadpassen: als deze kwijt is dan wordt ie direct geblokkeerd, als deze geactiveerd is dan kan de pas direct gebruikt worden;
·      Laadtarieven worden door de operator gestuurd zodat deze in een app realtime kan worden getoond;
·      Laadsessies worden direct na het beëindigen van de sessie doorgestuurd naar E-Flux.

Goed nieuws dus voor alle E-Flux pashouders. Nog geen laadpas van E-Flux? Geen probleem, kijk hier voor onze laadpas-abonnementen. Ook interesse in een laadpaal-abonnement? Check hier onze laadpaal-abonnementen om inzicht te krijgen in de laadpaal, kosten te verrekenen en 24/7 support te ontvangen.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?