Jörg Steinbach Duitse minister van Economie van Brandenburg, kan niet meer wachten. Dit jaar nog moet er een Europese Gigafactory van Tesla geopend worden in de Duitse deelstaat. De Duitse minister maakt zich geen zorgen over eventuele vertraging en ziet het als een belangrijke impuls voor Brandenburg.

Weerstand

De Gigafactory van Tesla komt te staan in Grünheide ten zuidoosten van Berlijn, in de deelstaat Brandenburg. De fabriek is een enorm bouwwerk en houdt daarom de gemoederen aardig bezig. Op de plaats van de toekomstige fabriek hebben natuuractivisten, wildbeschermers en omwonenden al meerdere malen voor vertraging gezorgd. De groep maakt zich onder andere zorgen om de fauna, de milieu-impact en de overlast.

Planning

Volgens de Duitse Automobilwoche zouden de belangrijkste gebouwen van de fabriek nog niet gebouwd zijn en zou Tesla achterlopen met de aanvraag van vergunningen. Mede hierdoor zijn er twijfels of de Gigafactory over vijf maanden operationeel is en hiermee de productie van de Tesla Model Y in juli van start kan gaan. Deze zorgen worden echter niet gedeeld door Steinbach. Hij denkt dat de vertraging wel mee zal vallen en heeft er daarom alle vertrouwen in. Of de fabriek in juli daadwerkelijk operationeel is, durft hij niet te zeggen, maar vanuit Tesla worden er geen signalen afgegeven dat het doel niet gehaald zal worden.

EV-knooppunt van Europa

Volgens Steinbach is het belangrijk dat alles juridisch goed geregeld wordt voor de bouw van de Gigafactory. De komst van de fabriek is volgens Steinbach iets positiefs voor ‘zijn’ Brandenburg. Er zijn namelijk meer aanvragen voor potentiele investeringen dan ooit tevoren en dat zelfs in een pandemie. Naar verwachting zullen er talloze bedrijven aanhaken rond de fabriek en kan er een soort EV-knoop ontstaan voor West-Europa. Dit zullen naar verwachting niet alleen bedrijven zijn die aanhaken op wat Tesla doet, maar ook bedrijven die überhaupt inspelen op de groeiende vraag naar elektrische auto’s. Dit zou voor Brandenburg een mooie verandering zijn. Het voormalig DDR gelegen gebied is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo industrieel bruisend geweest.

Kortom, de komst van de Gigafactory van Tesla en hiermee de steeds aannemelijkere kans op de komst van andere bedrijven dankzij de toenemende vraag naar EV’s is iets positiefs voor de deelstaat Brandenburg.

Ben jij van plan om binnenkort eens met je EV naar Brandenburg te rijden? Bekijk dan hier onze laadpassen! Feel Free met de E-Flux laadpas, ook in Brandenburg!

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Bronnen:

Autoweek 

Tesla afbeeldingen

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?