Skip to main content

Met de groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland wordt de omvang van de tweedehandsmarkt ook groter. De elektrische occasions zijn vooral afkomstig uit de leasemarkt. Omdat een nieuwe elektrische auto relatief duurder is ten opzichte van de traditionele benzine- of dieselvariant kan een tweedehands exemplaar een goed alternatief zijn. Om hier een goede keuze in te maken is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Accu en actieradius

Omdat een elektrische auto afhankelijk is van de accu is dit het belangrijkste om naar de kijken. Een nieuwe accu plaatsen kost namelijk tussen €5.000 – €15.000. De kwaliteit van de accu kan worden ingeschat door de actieradius. Maak een lange testrit (volle accu vertrekken) en check de actieradius gedurende de rit. Hoeveel km kan je daadwerkelijk afleggen? De oorspronkelijke actieradius kan gecheckt worden op de website van EV-database. Als de actieradius hier niet veel van afwijkt kan je ervan uitgaan dat de accu goed functioneert. Uit de eerste generatie elektrische auto’s blijkt dat de accu’s veel beter presteren dan verwacht. De levensduur wordt op 10 – 20 jaar geschat.

Opladen  

Check tijdens de testrit hoe de accu omgaat met opladen. Voor laden op AC-stroom geldt dat de boordlader in de auto de stroom omzet. Hoeveel dit is hangt af van de boordlader. Op EV-database wordt dit ook per auto aangegeven. Daarnaast is het goed om aan de oude eigenaar na te vragen hoe de auto is opgeladen. Via een laadpaal treedt er namelijk minder slijtage op dan opladen via het stopcontact.

Meer waarde elektrische auto

Uit onderzoek blijkt dat elektrische auto’s hun waarde beter behouden in vergelijking met benzine- en dieselauto’s. Zo blijft er 40-50% van de nieuwwaarde over bij een elektrische auto terwijl dit voor benzine en dieselauto’s 27 – 42% is.

Elektrische auto gekocht en op zoek naar een laadoplossing? E-Flux biedt laadpassen en het eMobility platform voor het registreren van laadsessies en bieden van hulp of afstand. Onze installatiepartners kunnen een offerte uitbrengen.

Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?