Skip to main content

Het prijskaartje dat aan elektrische auto’s hangt schrikt veel mensen af. Wanneer je aan een elektrische auto denkt met een degelijk accupakket voor een redelijke actieradius (300 km) zit je qua prijs al snel rond de  €30.000 – 40.000,-. Uniti, een Zweeds bedrijf dat is begonnen als een ‘open innovation research project’, brengt hier verandering in. Door middel van succesvolle crowdfundingacties hebben zij de ‘Uniti One’ kunnen ontwikkelen.

De volledig elektrische Uniti One is de perfecte stadsauto voor een scherpe prijs. In deze tweezitter zijn de stoelen achter elkaar geplaatst, vergelijkbaar met de  Renault Twizzy. Echter wordt verwacht dat de One een actieradius krijgt van 240km in tegenstelling tot de 50-80km van de Twizzy. Dit komt door het relatief grote accupakket van 26kWh. Maximale snelheid is 130km/h.

Besturen met een joystick
Naast de futuristische uitstraling van de buitenkant, is ook het interieur aan de binnenkant opmerkelijk. De wagen heeft een strak design met een opmerkelijke variant van het stuur dat men normaal gewend is. De auto wordt bestuurd met twee joysticks waar ook mee geaccelereerd/geremd wordt. Mocht dit niks voor jou zijn, is het ook mogelijk om een versie van de One te bestellen met een normaal stuur. Tussen de joysticks zit een 7-inch touchscreen systeem en op de voorruit wordt een HUD met informatie geprojecteerd.

De One brengt dit alles met zich mee voor de scherpe prijs van €14.900,-. Echter wordt de eerste versie van de One uitgebracht onder de ‘Founders Edition’ die een aanschafprijs zal hebben van €19.900,-. Dit heeft te maken met het feit dat de wagen het resultaat is van een crowdfundings actie. Deze ‘dure’ variant bevat wel alle mogelijke opties die de auto biedt. De goedkopere variant laat nog even op zich wachten.

Een kijkje nemen in de Uniti One? Bekijk onderstaande video.

 

 

 

Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?