Skip to main content

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dinsdag 9 februari 2021 bekendgemaakt dat ondernemers vanaf 15 maart 2021 maximaal €5.000 subsidie kunnen aanvragen wanneer ze een volledig elektrisch aangedreven bestelbus kopen of leasen. Het doel van deze subsidie is om elektrisch rijden te stimuleren onder ondernemers.

De rol van de overheid

De overheid stelt in de periode van maart 2021 tot en met december 2025 € 185 miljoen beschikbaar voor de nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie is goed voor zo’n 44.000 voertuigen. Ondernemers kunnen maximaal 5.000 euro subsidie aanvragen wanneer zij een volledig elektrisch aangedreven bestelauto’s kopen. Het doel van deze subsidie is om de koop van elektrisch bestelauto te stimuleren.

In 2021 zal het totale subsidiebedrag €22 miljoen bedragen. Deze subsidie hangt samen met de komst van emissiezones in steden vanaf 2025, zo melden belangenorganisaties. Om de winkels in de binnensteden te bevoorraden zijn dan ook schone voertuigen nodig. Volgens, Chris van Dijk, Beleidsadviseur Duurzame Mobiliteit van de RAI Verenging is de subsidie een gevolg van de gemaakte afspraken in het Parijs klimaatakkoord.

Wanneer kom ik in aanmerking? En hoeveel subsidie kan ik verwachten?

Je komt in aanmerking voor de subsidie als je nieuwe elektrische bedrijfsauto aan de volgende punten voldoet;

  • Het voertuig is volledig emissieloos en wordt aangedreven door een elektromotor;
  • Valt onder de voertuigclassificatie N1 of N2 en heeft een maximumgewicht van 4.250 kg;
  • De netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) is hoger dan €20.000;
  • De elektrische bedrijfsauto (N1) heeft een typegoedkeuring voor lichte voertuigen (WLTP);
  • En als het voertuig en actieradius van minimaal 100 km heeft.

Vanaf 15 maart is de subsidie online aan te vragen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor de voertuigcategorie N1 bedraagt de subsidie 10% van de netto catalogusprijs tot een maximum van €5.000. Voor de voertuigcategorie N2 (Max. 4.250 kg) bedraagt de subsidie 10% van de verkoopprijs (exclusief btw.) met een maximum van €5.000.

Feel Free met de E-Flux oplossing voor bestelauto’s

E-Flux biedt bedrijven de geschikte laadoplossing aan voor het fleetbeheer. Met ons E-Fux eMobility Platform kan je het gehele EV-wagenpark beheren. Je krijgt inzage in alle laadsessies van je werknemers op kantoor, onderweg of thuis. Tevens ontvang je een maandelijks factuur met alle kosten en opbrengsten. De keuze voor het merk laadpaal en installateur is volledig vrij. De keuze is aan jou! Dat is een van de voordelen van E-Flux! Voor zowel werknemers als zzp’ers is het mogelijk om laadkosten te verrekenen met werk-/opdrachtgever. Bekijk hier onze abonnementen.

Voordelen van een E-Flux laadpas!

Met een laadpas van E-Flux kun je je elektrische bedrijfsauto op vele plekken opladen voor de beste prijs. Laad je veel? Dan raden wij ons Orange abonnement aan. Slechts 2,95 per maand zonder extra kosten. Laad je af en toe? Klik hier om een laadpas te bestellen.

Nog geen elektrisch wagenpark?

Geen probleem, E-Flux helpt jou van A-Z bij het elektrificeren van een groen wagenpark. Onze supportmedewerkers staan 24/7 klaar voor advies en hulp bij laadoplossingen en verduurzaming van je wagenpark.

Bekijk onze autopagina voor meer informatie over elektrische bestelauto’s en onze passende laadoplossingen.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?