De kwartaalcijfers van de auto-industrie zijn niet echt om naar huis te schrijven. Toch zijn er ook positieve geluiden. De verkoopcijfers van elektrische auto’s zijn namelijk aanzienlijk gestegen, blijkt uit onderzoek van European Automobile Manufacturers Association.

Verkoopcijfers autobranche flink gedaald door Coronacrisis

De gehele auto-industrie heeft een flinke tik gekregen door de coronacrisis. Vooral als er gekeken wordt naar de cijfers van benzine- en dieselauto’s. De ACEA meldt dat de verkoop van diesels met 32,6% is gedaald in heel Europa. De verkoop van benzineauto’s onderging een daling van 32,3%. Benzineauto’s en diesels gingen daarmee gelijk op.

Elektrische auto in de lift

De verkoopcijfers van elektrische auto’s zat juist enorm in de lift in Europa. In Q1 van 2020 werden er namelijk 68,4% meer EV’s verkocht dan in het eerste kwartaal van 2019. In absolute aantallen ging het om 91.76 auto’s in 2020, tegen 54.478 in 2019. Hybrides maakten een nog grotere groei door van 161,7%.

Het marktaandeel van EV’s is nog relatief klein, namelijk 6,8. Toch is ook het marktaandeel flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, namelijk naar 2,5%.

De verkoop van nieuwe elektrische modellen in Nederland zijn minder hard gestegen. In het eerste kwartaal van 2019 werden ruim tienduizend modellen verkocht, en in dezelfde periode dit jaar waren dat er bijna twaalfduizend. 

Interesse om elektrisch te gaan rijden? E-Flux heeft speciaal voor jou alvast de populairste EV-modellen op een rijtje gezet met de juiste laadoplossing.

Rijd je al elektrisch? Check dan onze dan onze voordelige laadpassen of switch naar een van onze laadpaal-abonnementen om inzicht te krijgen, kosten te verrekenen en 24/7 support te ontvangen. Interesse om elektrisch te gaan rijden?

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?